Een nieuwe opdrachtgever: NLR

De eerste week bij mijn nieuwe opdrachtgever zit er bijna op en eindelijk mag ik dan roepen bij welke organisatie ik momenteel als freelance recruiter aan het werk ben. Mijn vrienden en familie wisten natuurlijk al eerder van het bestaan van NLR af omdat ik ze dit al eerder vertelde, maar bij iedereen was de reactie hetzelfde. Een kleine reconstructie van een dergelijk gesprek:

Charlie: ‘Op 5 september ga ik beginnen bij een nieuwe opdracht.’
Vriend: ‘Wat tof, gefeliciteerd! Waar ga je starten?’
Charlie: ‘Ja, heel tof, dank je wel. Bij NLR.’
Vriend: ‘NLR? Wat is dat? Wat doen ze?’
Charlie: ‘Het NLR staat voor Nederlands Lucht- en Ruimtevaart centrum. Ze doen veel binnen de civiele vliegwereld en defensie op het gebied van innovatie en duurzaamheid.’
Vriend: ‘Wat vet! Dat is echt heel cool. Dat is ook helemaal iets voor jou!’
Charlie: ‘Yes, klopt. Super veel zin in!’

Heel veel zin dus in deze opdracht. En de eerste opdracht is voor mij vrij duidelijk. Er voor zorgen dat als ik alleen al NLR zeg (zonder het volledig uit te spreken) dat men weet over welke organisatie ik het heb. Iets met employer branding volgens mij.

In de eerste week maak je natuurlijk vooral veel kennis met je collega’s. Teamgenoten, hiring managers, mensen bij de receptie, mensen in het bedrijfsrestaurant en ga zo maar door. En ik had het geluk dat ik deze week gelijk mocht aansluiten bij de introductiedag van ongeveer dertig andere nieuwe collega’s. We leerden elkaar kennen, kregen een presentatie van een collega die goed kon vertellen wat NLR allemaal doet, maar het hoogtepunt was voor mij toch wel het bezoeken van de faciliteiten die we binnen NLR huisvesten. Want zeg nou eens eerlijk, hoe vaak zit jij in een helicopter simulator? Ik niet dagelijks in ieder geval.

De komende tijd ga ik natuurlijk veel meer delen over mijn opdracht en over NLR. Dus mocht je hier meer over willen weten, stay tuned!

Een gastblog van Jesse Geul

Jesse Geul, onder recruiters en werkzoekende inmiddels een bekende naam op LinkedIn. Met sollicitatietips helpt hij jou zo goed mogelijk jouw sollicitatieproces door!

Niet zo lang geleden sprak ik met Jesse in het zonnetje onder het genot van een ijskoffie op een terrasje in Amsterdam. We hebben elkaars updates zo vaak voorbij zien komen en geliked, nu werd het tijd om elkaar eens in het echt te ontmoeten. En dat was heel gezellig dus er komt een volgende keer maar nu hebben we in ieder geval afgesproken dat Jesse een gastblog schreef op Recruitment met Charlie. Veel leesplezier en mocht je meer willen weten dan kan je altijd een berichtje naar mij of Jesse sturen.

Personeelstekorten zijn zo drastisch dat werkgevers de gekste dingen verzinnen. Met stip op één: een huis verloten onder je werknemers. Een Amerikaans bedrijf had vorige week de primeur met deze stunt. Het lijkt er dus op dat sollicitanten zich momenteel in een luxepositie bevinden. Dat betekent dat nu de timing goed is om van baan te wisselen, want je hebt wat te kiezen en te eisen. Alleen moet men daar niet in doorslaan.

Laatst was ik betrokken bij een onderhandeling waar een net afgestudeerd hbo’er doodleuk een salariseis op tafel legt van 3200 euro per maand, terwijl er al een zeer riant voorstel van 2800 euro lag. Voor het geval je hier lang niet mee te maken hebt gehad, gemiddeld is rond de 2400. Ook hoorde ik van een bestaande werknemer die een verhoging wilde van 3000 naar 5000 per maand. Beide gevallen vonden geen doorgang, maar laten wel een nare bijsmaak achter.

Omgekeerd zie ik een hoop organisaties naar de pijpen van sollicitanten dansen. Alles wordt zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk gemaakt om te solliciteren. Dus in plaats van een motivatiebrief, mag je bij sommige bedrijven solliciteren middels Whatsapp. Gewoon aangeven dat je interesse hebt en dan wordt er direct een gesprek voor je ingepland. Uiteraard wanneer jij kan, de manager gooit zijn agenda wel leeg. De sollicitant is koning.

Dit voelt als de start van een niet gelijkwaardige relatie, waarbij één iemand veel liever de commitment aangaat. Zulke relaties lopen zelden goed af. Het sollicitatieproces is wat mij betreft vergelijkbaar. Je mag van een sollicitant verwachten dat hij of zij moeite doet om een baan te krijgen. Moeite doen kan namelijk alleen maar als je iets graag wilt en creëert ook een gevoel van voldoening als het gelukt is. Zo ontstaat meer kans op een duurzame match en komt de sollicitant ook niet van een koude kermis thuis als ze eenmaal gestart zijn. Want ik vraag me bij veel van die ludieke wervingsacties wel af of je nog steeds als koning behandeld wordt als je van sollicitant in werknemer verandert.

Deze doorgeslagen talentenjacht is een slechte oplossing voor een zelf gecreëerd probleem. Er bestaan geen quick wins als het op personeel aankomt. Als organisatie moet je consequent goed werkgeverschap tonen en altijd respectvol met sollicitanten omgaan, ongeacht de conjunctuur van de markt. Doe je dit goed, zal je beloond worden met mensen die graag bij je willen werken en best bereid zijn daar moeite voor te doen.

Footgolf met Maarten & Charlie

We hebben eerder al een post over geschreven op LinkedIn maar deze keer ook in een blog vorm op Recruitment met Charlie.

Op vrijdag 23 september organiseren Maarten Leeuwis en Charlie een footgolf evenement voor recruiters en HR professionals op golfbaan Spaarnwoude.

Maarten speelt al heel lang golf en Charlie staat al sinds zijn vijfde op een voetbalveld. En beiden zijn al geruime tijd werkzaam in het recruitment vak en houden van netwerken. Dus een logisch gevolg is het organiseren van een footgolf evenement.

Na onze eerste post hebben we ongeveer de helft van de inschrijvingen kunnen verwelkomen maar we hebben zeker nog plek voor 5 tot 10 deelnemers.

De middag ziet er als volgt uit. We beginnen rond 14:00 uur dus graag een half uurtje van te voren aanwezig zijn maar dat snappen recruiters natuurlijk heel goed want ze vragen ook aan hun kandidaten om op tijd te komen.

Na de uitleg gaan we in groepjes van 4 tot 5 een rondje footgolfen wat ongeveer een uurtje duurt en daarna drinken we natuurlijk een drankje en eten we een hapje. Goed om te weten voor de voetballers onder ons: voetbalschoenen zijn verboden.

Wil je meedoen, lijkt ons wel natuurlijk! Je kan je inschrijven door een mailtje te sturen naar charlie.windhorst@recruitmentmetcharlie.com. Wil jij nog meedoen of heb je nog vragen? Stuur een mailtje en wij reageren zo snel mogelijk!

Acht jaar recruitment, acht uur werken voor een goed doel!

Op vrijdag 2 september 2022 ben ik alweer acht jaar als recruiter aan het werk.

In mei 2014 studeerde ik af aan de Haagse Hogeschool aan de Academie voor Sportstudies, één van de momenten waar ik nog steeds met veel trots op terugkijk: het behalen van mijn HBO diploma. Na een reis naar Maleisië kon ik in september 2014 beginnen als recruitment consultant bij StarApple. Want ik wist in de sport wilde ik niet verder en in recruitment zat alles wat ik leuk vond.

En acht jaar later kunnen we wel spreken over het feit dat recruitment mijn passie is.

Nu wil ik wat terugdoen voor de wereld en voor de mensen want wie iets te vieren heeft, trakteer.

Acht jaar recruitment, dat betekent dat ik op vrijdag 2 september, acht uur lang mezelf gratis verhuur aan een goed doel. Goede doelen waar ik mijzelf graag voor inzet zijn onder andere: de wereld verbeteren (denk aan bijvoorbeeld Justdiggit of The Ocean Cleanup), kinderen een fijne dag bezorgen (bijvoorbeeld iets doen voor KiKa of Stichting Peter Pan Vakantieclub) of iets doen voor dieren (zoals werken in een dierentuin, Ecomare of de dierenambulance).

Werk jij bij één van deze organisaties of ken je iemand die daar werkt. Neem contact met mij of geef mijn gegevens door. Ik wil graag met de desbetreffende persoon in gesprek gaan om te zien of ik kan helpen en hoe we elkaar kunnen helpen! Om eerlijk te zijn heb ik namelijk geen idee of het zomaar kan, maar ik wil het dus wel heel graag.

Reacties kunnen per mail naar: charlie.windhorst@recruitmentmetcharlie.com.

Een eigen reclamebord

Het klinkt misschien gek omdat het een klein reclamebord is bij een voetbalclub die voetbalt in de vierde klasse zondag in een dorpje waar 700 mensen wonen, maar ik ben er enorm trots op.

Mijn eerste reclamebord en dat bij de voetbalclub waar ik mijn derde seizoen als speler in ga. Nadat ik in oktober 2021 Recruitment met Charlie oprichtte wilde ik eigenlijk vrij snel al DWB helpen door een reclamebord op te hangen. En nu het nieuwe seizoen binnenkort van start gaat, hangt het bord langs het hoofdveld en de mensen die naar het tweede veld lopen zien het ook hangen, dus een betere plek kon ik mij niet wensen.

De volgende stap komt er al aan, de shirts waar we de warming up in doen voor een wedstrijd worden ook bedrukt met onder andere het logo van Recruitment met Charlie.

Op naar het hoofdsponsorschap bij ADO Den Haag!

Beschikbare kandidaten!

Zo nu en dan kloppen er eens kandidaten bij mij aan die open staan voor een nieuwe baan. Zij vragen dan of ik hen wil helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan of een nieuwe opdracht. Ik kan mijzelf natuurlijk niet in tweeën of drieën splitsen en naast mijn opdracht ook nog 40 uur per week op zoek gaan voor deze kandidaten.

Maar je bent recruiter of je bent het niet en dus ga ik toch aan de slag. En door middel van deze post wil ik aandacht vragen voor de kandidaten waar ik momenteel mee in contact sta, dus mocht jij nog op zoek zijn naar versterking van jouw team lees dan zeker even door.

  1. Een interim recruiter uit regio Den Haag.

Een jongeman met inmiddels bijna vijf jaar ervaring binnen het recruitment vak. Een leuke, communicatief sterke vent die vooral het contact met mensen zo leuk vindt. Met commercieel inzicht en ervaring met het bemiddelen van IT professionals lijkt dit een profiel waar veel bedrijven om te springen staan.

Hij is per 1 oktober beschikbaar, zoekt een opdracht waar hij tussen de 75,- en 85,- euro per uur ex btw kan verdienen en wilt graag 40 uur per week aan de slag. Meer weten? We kunnen altijd een kennismaking inplannen.

2. Een ervaren digital marketing manager uit regio Utrecht.

Een kandidaat die ik ken uit het verleden. Een erg sterke digital marketing manager met veel ervaring aan de klant- en bureauzijde. Deze kandidaat is een generalist, maar heeft zeker kennis van de inhoud. Een HBO diploma richting digital marketing, meerdere certificaten op zak en gewoonweg een super enthousiaste kandidaat die graag kennis overdraagt.

Inmiddels dus meerdere jaren ervaring en ook leidinggevende ervaring. Deze kandidaat heeft een team van meerdere specialisten onder zijn hoede. En dat zoekt de kandidaat ook in een nieuwe baan. Interesse? Recruitment met Charlie praat je graag bij!

3. Een accountmanager uit regio Amsterdam.

Een hele leuke jongeman. We kennen elkaar al sinds de middelbare school, hebben elkaar lang niet gesproken maar elkaar altijd in de gaten gehouden door middel van social media. Een sterke kandidaat, snel doorgegroeid bij zijn huidige werkgever en een mensen-mens die graag de relatie met zijn klanten aangaat. En nu? Nu wilt hij doorgroeien!

Genoeg ervaring in de sales, zijn sterke kant is het onderhouden van relaties met klanten maar natuurlijk is up- en crossselling iets wat in zijn aard zit. Een ervaren, communicatief sterke, leuke kandidaat die open staat voor iets nieuws. Wie wilt deze man niet spreken?

Oh en tussen dit rijtje kandidaten ook nog een vacature, nouja een interim opdracht.

In de buurt van mijn eigen woonplaats Hoorn zoek ik naar een interim corporate recruiter. Een kandidaat die tussen de 24 en 32 uur per week beschikbaar is en graag een opdracht zoekt bij een leuke opdrachtgever waar veel jonge mensen werken. Het uurtarief ligt tussen 65 en 75 euro per uur. Meer weten? Stuur mij een berichtje!

Mocht je interesse hebben in de kandidaten of in de opdracht, laat het mij weten en wie weet spreken we elkaar snel.

Afgestudeerd en nu?

Eerst een feestje vieren natuurlijk! En op reis als dat kan en als je dat wilt, want als je straks gaat werken dan duurt het weer even voordat je een lange reis kan maken of een sabbatical kan nemen. 

Maar goed, je bent klaar met je studie en je bent klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. In deze blog wil ik je helpen omdat ik, in 2014 weliswaar, de arbeidsmarkt opkwam zonder enig idee wat ik moest doen, waar ik wilde werken, hoe sollicitaties gaan, hoe ik mezelf moest verkopen tijdens een gesprek, welk salaris ik kon vragen enzovoorts enzovoorts.

Dus vanuit Recruitment met Charlie ga ik je helpen met dergelijke vragen. Laten we beginnen met het begin. 

  1. Waar ga je werken?

Niet iedereen gaat bij Coolblue, Adyen, iO, Bol.com, KLM, Nike of Zalando werken. Het kan wel natuurlijk hè? Maar weet dat er ook genoeg leuke start ups zijn, MKB bedrijven en ander soort organisaties. Waarschijnlijk heb je tijdens je studie stages gelopen, bedrijven gezien door een bedrijfsmarkt op je opleiding, heb je weleens een recruiter gesproken of ben je op een andere manier in contact gekomen met een bedrijf waar je mee over wilt weten. Elk bedrijf heeft iets unieks en iets leuks, maar ook vast wel iets minder leuks. Maar begin bij jezelf alsjeblieft. Bedenk goed wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt, of je in een groot of klein team wilt werken etcetera. Vanaf daar ga je kijken wat goed bij je past. 

Mijn advies: schrijf voor jezelf op wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in ben. Ga vanaf daar op zoek naar een leuke organisatie die hier het beste bij past! 

2. Het sollicitatieproces. 

Elk proces is anders. Het ene bedrijf doet maar één gesprek en het andere bedrijf doet vier gesprekken en een assessment. Er is geen goed en geen fout maar voor jou als sollicitant is het wel een goed om dit van te voren te checken met je contactpersoon bij het bedrijf. Ook om je optimaal voor te bereiden op elke ronde. Want dat is een hele belangrijke, bereid je goed voor op elk gesprek. Vraag tips aan je contactpersoon en ook aan hoe je je het beste kan voorbereiden. Wat kan je verwachten tijdens een gesprek? Hoe lang duurt een gesprek? Met wie spreek je en wat zijn de rollen van jouw gesprekspartners? Hoe meer jij vooraf weet, hoe beter jij je kan voorbereiden. En hoe doe je dat dan? Bekijk de website, lees de vacature waar je op solliciteert goed door, bekijk de LinkedIn profielen van je gesprekspartners en schrijf je vragen op. 

Mijn advies: is duidelijk toch? Bereid je goed voor. Ook al is de arbeidsmarkt krap, jij moet wel laten zien waarom jij de juiste match ben! 

3. Salaris.

Een belangrijk onderdeel van je nieuwe baan, daar kunnen we lang of kort over praten. Natuurlijk gaat het over hoe leuk de inhoud van je nieuwe uitdaging is, hoe leuk je collega’s zijn en hoe goed je daar mee kan samenwerken, hoe goed je jezelf kan (blijven) ontwikkelen, hoe men denkt over overwerken, thuis werken, of je een auto bij de baan krijgt, de secundaire voorwaarden en ga zo maar door. Maar daar ga je de huur of je hypotheek niet mee betalen toch? Dus het is erg belangrijk om jezelf goed in te lezen over wat je zou kunnen vragen, want te veel vragen is niet goed en te weinig vragen is ook niet goed voor jou natuurlijk. Soms heb je geluk en heeft een bedrijf een salarisrange staan in de vacaturetekst. Dan kan je voor jezelf ook goed bepalen of dit past binnen hetgeen wat jij in gedachten had. Laat ik nogmaals zeggen: geld is niet het belangrijkste en laat je daar zeker niet door leiden. 

Mijn advies: bedenk goed wat je waard ben en wat je kan vragen. Vraag niet te veel maar ook zeker niet te weinig. Ik hoor je denken: lekker advies meneer de recruiter. Maar toch meen ik het wel.

Wil jij meer tips? Zoek jij als net afgestudeerde meerdere opties in jouw interesse gebied? Wil je tips over je cv? Wil je een sollicitatie voorbereiden? Of zijn er nog andere zaken waar een ervaren recruiter je mee kan helpen? Stuur mij zeker een berichtje en wie weet bellen wij binnenkort om jou verder te helpen.

Recruitment is mensen helpen

Zo ben ik ooit met het recruitment vak ingegaan, met de gedachte dat ik mensen ging helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan of stage. En met de overtuiging dat ik dat kon en dat mensen ook geholpen willen worden.

Grappig dat, nu acht jaar later, ik nog steeds graag mensen help. Daar haal ik echt energie uit. En ik heb ook altijd nog steeds het idee dat als ik mensen help, dat mensen mij ook zullen helpen wanneer ik dat nodig heb.

In die hoedanigheid help ik daarom ook regelmatig freelancers met de zoektocht naar een eerste of nieuwe opdracht. Ik was zo dankbaar met mijn eerste freelance opdracht en daarom wil anderen ook helpen.

Als ik een aanvraag voor een opdracht voor mezelf krijg, terwijl ik niet beschikbaar ben probeer ik het bedrijf op weg te helpen door hen in contact te brengen met een recruiter uit mijn netwerk die wel beschikbaar is of komt. Hiermee help ik het bedrijf door snel te schakelen en door te verwijzen naar een kandidaat die wel beschikbaar is. En natuurlijk help ik dus een recruiter. Mocht je als bedrijf nog een recruiter zoeken voor een bepaalde opdracht, grote kans dat ik je kan doorverwijzen naar een leuke recruiter!

Sinds ik dat een aantal keer op LinkedIn heb gepost kreeg ik ook aanvragen van online marketing specialisten die op zoek zijn naar een freelance klus. Een ervaren SEA / Social specialist uit de omgeving Amsterdam die voor 24 uur per week beschikbaar is bijvoorbeeld. Maar ook online marketing specialist die volledig remote wil werken vanwege een wereldreis en nog wel een aantal andere kandidaten.

Mocht je tijdelijk versterking nodig hebben binnen jouw team of project dan kan ik altijd eens kijken of ik je kan doorverwijzen naar de juiste professional.

Want recruitment is elkaar helpen.

Hoe belangrijk je netwerk is?

Dat is een mooie vraag die eerder deze week bij mij opkwam: hoe belangrijk is je netwerk nou eigenlijk voor je? Nou, om eerlijk te zijn is het voor mij zo’n beetje alles.

En nee, acht jaar geleden toen ik bij StarApple ging werken als recruitment consultant had ik geen groot netwerk. Sterker nog, ik was nieuw in het recruitment vak en kende mijn doelgroep (marketeers en programmeurs) nog helemaal niet. Maar van nature ben ik behoorlijk sociaal persoon en maak ik makkelijk contact. Dat is als recruiter wel zo prettig.

Bij StarApple heb ik veel tijd gekregen om mijn netwerk op te bouwen. Vanuit de directeuren Caner & Ceyhan, maar ook vanuit mijn teamleads Marco & Nick. Ik was niet het type dat normaal gesproken slaagde bij StarApple, ik ben nog steeds niet een keiharde salestijger. Wel kon ik door middel van het inzetten van marketing tools en het uitbreiden van mijn netwerk mensen aan een nieuwe baan helpen. Overigens ben ik hen daar nog steeds dankbaar voor, want ze hadden ook afscheid kunnen nemen van mij en wie weet hoe mijn carrière er dan uit had gezien.

Het netwerk (dat van mij of een collega) is, naar mijn mening, in deze huidige arbeidsmarkt zo ontzettend belangrijk. Het gaat erom wie je kent en wie jouw collega’s kennen. Zo kom je aan een volle recruitment funnel. Men solliciteert bijna niet meer zelf, maar als ze iemand kennen bij een bedrijf dan gaan ze wel navraag doen bij hen. En daar moet jij, als corporate recruiter, jouw collega’s op scherp zetten. Als jij zorgt dat je collega’s dergelijke signalen herkennen en het bedrijf en de functie ‘verkopen’ dan zit je gebakken.

Andersom kan het natuurlijk ook. Als jouw collega iemand kent die open staat voor een nieuwe baan, dan is het fijn als jouw collega dat bij de recruiter aangeeft. Samen kunnen jullie een plan bedenken om deze kandidaat in ieder geval langs laten komen voor een kop koffie.

En mijn eigen netwerk dan? Mijn netwerk zet ik in om kandidaten warm te maken voor MIcompany. Het heeft ervoor gezorgd dat ik in geen tijden meer heb hoeven solliciteren. Ik mag leuke dingen doen zoals gastlessen of presentaties geven. Maar ik krijg ook regelmatig aanvragen van bedrijven om bij hen een opdracht te komen doen en aangezien ik zelf niet beschikbaar ben, kan ik altijd iemand uit mijn netwerk aanbevelen.

Het opbouwen van een netwerk kost tijd (maar is ook erg leuk) en het onderhouden van het netwerk is net zo belangrijk. Laat af en toe eens iets van je horen zonder meteen iets te willen van de ander. Gewoon een berichtje, gefeliciteerd met je verjaardag, je nieuwe baan of hoe gaat het met je, het hoeft niet moeilijk te zijn. De interesse moet overigens wel oprecht zijn. Door proactief, enthousiast en geïnteresseerd te zijn laat je je netwerk voor je werken.

Back in business!

Ja, je leest het goed. Ik ben weer back in business. Niet dat ik stil heb gezeten met Recruitment met Charlie hoor, ik heb natuurlijk gewoon mijn uren verkocht aan mijn opdrachtgever. Alhoewel, ik heb natuurlijk wel twee weken vakantie gevierd met mijn gezin in Frankrijk. Maar een blog schrijven en posten heeft een tijdje op zich laten wachten. Nu we weer opgeladen zijn, weer energie voor tien hebben en tal van leuke dingen mij (en dus jullie) te wachten staan leek het mij tijd voor een aankondiging op Recruitment met Charlie middels een blog.

Terugblik

Vlak voor mijn vakantie mocht ik iets doen wat ik het allerleukste vind. Ik werd door Nedflex uit De Goorn uitgenodigd om hun partners te vertellen hoe ik social media inzet als recruiter. Enig toch? Dat dacht ik ook. Een middag vol plezier, leuke gesprekken en nieuwe inzichten. En op een locatie waar je ‘u’ tegen zegt. Boven een stal vol (zwangere) koeien bij Andre Hoeve in Spierdijk. Mocht je nog een keer een evenement willen organiseren, doe het daar. Prachtig uitzicht, lekkere lunch, je gaat 100% zeker met een kaasje (en wijntje) weg uit de winkel op de boerderij, alleen de mest lucht moet je voor lief nemen. Aan de andere kant heeft dat natuurlijk ook wel weer iets.

Mocht jij een keer een training willen voor jouw recruiters, partners of wellicht zoek je een gastspreker voor een gastles bij studenten? Samen kunnen we kijken of hetgeen wat jij jouw publiek wilt leren, aansluit op mijn ervaring!

Vooruitblik

En als we vooruit kijken dan hebben we ook weer leuke dingen op de planning staan. Zo komen er een aantal leuke gastblogs aan, drink ik binnenkort koffie met een aantal andere interim recruiters, ben ik bezig met het organiseren van het schieten van nieuwe content (ja, mensen we willen toch top of mind blijven) en het allerleukste is dat ik samen met een andere recruiter bezig ben met het organiseren van een heel tof evenement. Na het vorige evenement (padellen in Hoorn) komt er nu weer een sportief recruitment evenement aan!

Dus stay tuned en blijf Recruitment met Charlie volgen!