Beschikbare freelancers!

Jup, je leest het goed. Beschikbare freelancers via Recruitment met Charlie. Een tijdje geleden, zo vlak voor we het nieuwe jaar in gingen kreeg ik een berichtje van een freelance online marketeer die mij vertelde dat hij binnenkort op zoek gaat naar een nieuwe opdracht. En omdat ik tijdens mijn gehele recruitment carrière al online marketing specialisten help met de zoektocht naar een nieuwe baan of nieuwe opdrachtgever, kwam hij nu ook weer bij mij in de lucht.

Grappig hoe dat dan werkt. Ooit ben ik 2014 begonnen als recruitment consultant bij StarApple en werd gevraagd om samen met Justin van Holy & Peter de Graaff (mijn toenmalige collega’s) de online marketing markt op te zetten binnen een werving- en selectiebureau dat zich gespecialiseerd had in het bemiddelen van IT professionals. Afijn, we dwalen af. Beschikbare freelancers dus.

Naar aanleiding van dat gesprek plaatste ik een update op LinkedIn dat mij in korte tijd veel gesprekken met andere freelance online marketing specialisten op. En nu ben ik op zoek naar bedrijven die open staan voor een tijdelijke oplossing of tijdelijke versterking van hun online marketing team voor deze specialisten.

Wil je een lijstje met beschikbare kandidaten? Dat kan. Zie hieronder de lijst die jij zoekt:

  1. Een ervaren, allround online marketeer uit regio Lelystad. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief in overleg;
  2. Een ervaren, allround online marketeer uit Arnhem. Beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week met uurtarief van rond de 90 euro per uur;
  3. Een content marketeer met goede kennis van SEO, socials en copywriting uit regio Eindhoven. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief van 85 euro per uur;
  4. Een SEO specialist met kennis van content uit regio Amsterdam. Beschikbaar voor 16 tot 24 uur per week met een uurtarief van 75 euro per uur;
  5. Een branding specialist met kennis van design woonachtig in het buitenland. Beschikbaar voor 16 tot 24 uur per week met een uurtarief van 85 euro per uur;
  6. Een e-commerce specialist uit regio Arnhem. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief van 85 euro per uur;
  7. Een zeer ervaren B2B marketeer met management ervaring uit regio Amsterdam. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief van 95 euro per uur;
  8. Een content marketeer met kennis van e-mailmarketing en SEO uit regio Oss. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief van 90 euro per uur.

Dit zijn de online marketing specialisten die ik gesproken heb en waarvan ik nog meer details heb. Zoals wanneer ze beschikbaar zijn en hun cv’s natuurlijk. Deze zijn op aanvraag beschikbaar. Maar naast deze online marketeers heb ik ook nog contact met andere freelancers:

  • Een interim new business developer / accountmanager uit regio Amersfoort. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief van 85 euro per uur;
  • Een interim recruiter uit Den Haag. Beschikbaar voor 32 uur per week met een uurtarief van 85 euro per uur.

Mocht je meer willen weten over deze freelancers? Stuur mij vooral een berichtje en laten we met elkaar in contact komen om te zien hoe we elkaar hiermee van dienst kunnen zijn. Mijn verdiensten zitten overigens al in de uurtarieven en zijn open en eerlijk besproken met de kandidaten. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Oh, je zoekt een vaste nieuwe collega voor jouw online marketing team en geen freelancer? No worries, ik heb contact met twee kandidaten uit Noord-Brabant die open staan voor een nieuwe baan. De één als SEO specialist en de ander zoekt een wat bredere rol en het liefst bij een bureau. Ook in Rotterdam zoekt een kandidaat naar een nieuwe uitdaging. Idealiter waar ze bezig kan gaan met social media binnen een fashion bedrijf. Kinkt goed toch?

Recruitment

De eerste blog in 2023 via Recruitment met Charlie. En in deze blog gaat het over specialiteiten die je kan hebben als recruiter, de achtergrond ervan en welke ikzelf het liefst inzet.

Maar we beginnen met iedereen een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar te wensen voor 2023. We gaan voor een goed jaar met veel hoogtepunten en vooral veel gezondheid. En nu, door naar de inhoud.

Veel recruiters beginnen als bureau recruiter en leren daar sales en recruitment. Aan de ene kant ben je bezig met het binnenhalen van nieuwe klanten waar je de vacatures van mag invullen en aan de andere kant zoek je naar geschikte kandidaten voor deze vacatures. Een goede leerschool. Je leert closen, kandidaten op de juiste manier begeleiden, onderhandelen, omgaan met teleurstellingen en nog wel 1.000 dingen.

Vanuit daar ontwikkel je (of misschien al eerder) een bepaalde richting die je leuk vindt binnen recruitment. De ene recruiter wil graag de sales in omdat dat juist zo leuk is, de andere recruiter vindt het HR vak interessant, weer een ander wordt corporate recruiter of iemand gaat ondernemen. Wat natuurlijk ook voorkomt is dat men het recruitment vak uit wil en iets anders gaat doen. Iets in de sport, iets in de marketing of weer iets anders. Maar daar gaan we nu even niet van uit, want recruitment is toch het leukste van de wereld?

Doordat je een bepaalde richting opgaat, ontwikkel je op deze manier zelf ook een bepaalde specialiteit. In deze blog richt ik mij even op de corporate recruiters omdat ik dat zelf ook al een tijdje doe. Als corporate recruiter kan je bijvoorbeeld heel goed zijn in sourcen, het vinden van de juiste kandidaat voor die ene moeilijke in te vullen vacature. Of je bent sterk met data binnen recruitment. Of je hebt een goed gevoel voor stakeholdermanagement. Of je schrijft echt goede vacatureteksten. Je hebt natuurlijk nog tal van andere zaken. Denk aan employer branding, evenementen organiseren, campus recruitment of referral recruitment. Overigens ben ik van mening dat je als corporate recruiter meerdere van de eerder genoemde facetten dient te beheersen. Eigenlijk allemaal.

Maar je hebt altijd onderdelen waarvan jij zegt, dit is iets waar ik echt goed in ben en dit is de reden dat je mij moet aannemen of inhuren. Alhoewel moeten, dat is wel wat zwaar.

Nu ben ik wel benieuwd, waar ben jij écht goed in? Dan vertel ik je in mijn volgende blog waar ik goed in ben.

Koffie van Hoorn x Recruitment met Charlie

Maandag 23 januari 2023 is het zover! Een nieuw evenement georganiseerd door Recruitment met Charlie. Na eerdere sportieve evenementen gaan we nu koffie drinken, want dat doen wij recruiters toch? Dus ben jij klaar voor een gezellige en leuke middag hebben waarin netwerken en kennis op doen centraal staat? Eigenaar van Koffie van Hoorn Boyd Stevens verteld je meer over de oorsprong van de koffie en hoe hij zijn bonen brand, waarna Charlie van Recruitment met Charlie meer verteld over personal branding. Tussendoor legt Zoey Broeze met haar fotocamera jouw nieuwe LinkedIn profiel foto vast door haar eigen, authentieke manier van werken een garantie op succes.

Wanneer?

Op een maandag middag 23 januari 2023 tussen 16:00 en 18:00 uur.

Programma?

Als iedereen op zijn of haar plek zit begint Boyd met het delen van zijn kennis op het gebied van koffie. Waar komen de bonen vandaan, hoe kan je als koffiezaak het verschil maken en uiteraard verteld hij meer over zichzelf en waar zijn passie vandaan komt. Dat duurt ongeveer 30 minuten waarna we natuurlijk ook de koffie kunnen proeven.

Dan volgt een korte pauze van 10 tot 20 minuten, maar tijdens deze pauze maakt Zoey een prachtige profiel foto die je kan gebruiken op LinkedIn. Door haar manier van fotograferen is dit een foto waar je mee thuis kan komen!

Het laatste onderdeel van dit evenement is een kennis sessie over personal branding van Charlie. Doordat hij al jarenlang op social media zichzelf als een merk neerzet heeft hij nog nooit te hoeven solliciteren en komen kandidaten naar hem in plaats van dat hij continu de markt op moet.

Na twee uur hopen we dat je een leuke middag / avond hebt gehad en dat je met meer kennis over koffie en personal branding naar huis gaat. En natuurlijk dat je je nieuwe foto op LinkedIn post.

Waarom deze samenwerking?

Charlie komt regelmatig bij Koffie van Hoorn, voor de lekkere koffie uiteraard maar ook om zijn hoofd te legen. Even een krantje lezen, even een praatje maken en even ommetje maken om niet continue achter de laptop te zitten.

Daarnaast drinken recruiters natuurlijk veel kopjes koffie. Het is zelfs één van de meest gestelde vragen in (of eigenlijk voor) een sollicitatie proces: zullen we een kop koffie drinken? Nadat Boyd je meer verteld heeft over zijn koffie kan je binnenkort in je introductie gesprek met de kandidaat ook meer vertellen over koffie, een leuke ijsbreker wellicht.

Daarnaast is Zoey medewerker bij Koffie van Hoorn. Het fotograferen zit haar in het bloed en ze kan jou op verschillende manier vastleggen. Zorg er dus voor dat je haar goed zit! Op deze manier heb je een leuk en afwisselend programma.

Kosten?

We vragen een eenmalige eigen bijdrage van 10,- euro per persoon. Dit kan ter plekke dmv een tikkie of cash betaald worden.

Inschrijven?

Dat kan maar wees er snel bij. We hebben plek voor maximaal 15 deelnemers. Je schrijft je in door te mailen naar charlie.windhorst@recruitmentmetcharlie.com

Adres?

Kerkstraat 6 in Hoorn. Parkeren kan om de hoek op het Kerkplein. Met het OV is ook goed bereikbaar. Vanaf het station Hoorn is het ongeveer 10 minuten lopen.

Bijzijn is meemaken! Zien wij jou daar?

Volg Recruitment met Charlie ook op LinkedIn!

De bedrijfspagina van Recruitment met Charlie op LinkedIn wordt regelmatig gebruikt om kandidaten uit allerlei branches onder de aandacht te brengen. Natuurlijk worden hier ook vaak nieuwe vacatures gepubliceerd.

Maar daarnaast worden er natuurlijk ook regelmatig weetjes, feitjes en nieuwtjes gedeeld. Denk aan nieuwtjes over ATS systemen, referral recruitment, maar ook inzichten over employer en personal branding.

Ook blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe evenementen die georganiseerd worden. Zo is er dit jaar al een padel en footgolf evenement georganiseerd. En kunnen we alvast verklappen dat er binnenkort nog een evenement in Hoorn zit aan te komen maar daarover natuurlijk later meer.

Dus druk op die volg knop bij Recruitment met Charlie via LinkedIn!

Elkaar helpen hoeft niet moeilijk te zijn.

Het hoeft niet moeilijk te zijn om elkaar soms een klein beetje te helpen toch? Je merkt dat de markt een beetje aan het kantelen is, er komen iets minder freelance opdrachten voor recruiters vrij en dat terwijl ik met een aantal toppers in contact sta die momenteel beschikbaar zijn voor een nieuwe opdracht.

Stuk voor stuk goede, ervaren recruiters die een aanwinst zouden zijn voor elke organisatie. Communicatief sterk, ervaring in de IT / Tech hoek, ervaring als bureau en corporate recruiter en naast dat ze hun werk goed doen zijn ook nog eens leuke mensen.

De één woont in regio Amsterdam, de ander in Rotterdam en de laatste in Haarlem. Allen zijn ze bereid te reizen voor een opdracht maar vinden het ook fijn om op z’n tijd thuis te werken.

De tarieven die deze recruiters vragen liggen rond de 85 tot 90 euro per uur en zij zijn tussen de 16 en 32 uur per week beschikbaar.

Mocht jij als manager of oprichten van een organisatie denken dat je voor een bepaalde periode best wat hulp kan gebruiken bij het vinden van het juiste personeel, het verbeteren van je vacature teksten of andere recruitment processen, laat het mij dan weten en ik breng jullie graag met elkaar in contact.

Want op deze manier helpen we elkaar een beetje verder. Leuk toch?

Hoera, Recruitment met Charlie bestaat 1 jaar!

Man wat een feest, drie verschillende vaste opdrachtgevers, meerdere losse bemiddelingen, een aantal vacatures die online staan op mijn website, een padel- en footgolfevenement georganiseerd en ook nog eens een aantal keer opgetreden als gastspreker.

Ik wil iedereen waarmee ik het afgelopen jaar samen mee heb gewerkt bedanken voor de leuke en prettige samenwerking. Jullie hebben allemaal meegeholpen aan dit jubileum. Het is pas het eerste jaar en ik ben nog lang niet klaar met Recruitment met Charlie. Daarom zijn jullie voorlopig nog niet van mij af.

De komende tijd ben ik in ieder geval druk met het helpen met groeien in personeel van NLR, sta ik binnenkort bij twee bedrijven op een podium te spreken over recruitment en het optimaal inzetten van LinkedIn, help ik andere interim recruiters met de zoektocht naar een opdracht en komen er genoeg andere zaken nog op mijn pad waar ik met Recruitment met Charlie bij kan helpen en groeien.

Dus mocht ik jou nog kunnen helpen op recruitment gebied, laat het mij vooral weten en wie weet kunnen wij iets voor elkaar betekenen!

Een nieuwe opdrachtgever: NLR

De eerste week bij mijn nieuwe opdrachtgever zit er bijna op en eindelijk mag ik dan roepen bij welke organisatie ik momenteel als freelance recruiter aan het werk ben. Mijn vrienden en familie wisten natuurlijk al eerder van het bestaan van NLR af omdat ik ze dit al eerder vertelde, maar bij iedereen was de reactie hetzelfde. Een kleine reconstructie van een dergelijk gesprek:

Charlie: ‘Op 5 september ga ik beginnen bij een nieuwe opdracht.’
Vriend: ‘Wat tof, gefeliciteerd! Waar ga je starten?’
Charlie: ‘Ja, heel tof, dank je wel. Bij NLR.’
Vriend: ‘NLR? Wat is dat? Wat doen ze?’
Charlie: ‘Het NLR staat voor Nederlands Lucht- en Ruimtevaart centrum. Ze doen veel binnen de civiele vliegwereld en defensie op het gebied van innovatie en duurzaamheid.’
Vriend: ‘Wat vet! Dat is echt heel cool. Dat is ook helemaal iets voor jou!’
Charlie: ‘Yes, klopt. Super veel zin in!’

Heel veel zin dus in deze opdracht. En de eerste opdracht is voor mij vrij duidelijk. Er voor zorgen dat als ik alleen al NLR zeg (zonder het volledig uit te spreken) dat men weet over welke organisatie ik het heb. Iets met employer branding volgens mij.

In de eerste week maak je natuurlijk vooral veel kennis met je collega’s. Teamgenoten, hiring managers, mensen bij de receptie, mensen in het bedrijfsrestaurant en ga zo maar door. En ik had het geluk dat ik deze week gelijk mocht aansluiten bij de introductiedag van ongeveer dertig andere nieuwe collega’s. We leerden elkaar kennen, kregen een presentatie van een collega die goed kon vertellen wat NLR allemaal doet, maar het hoogtepunt was voor mij toch wel het bezoeken van de faciliteiten die we binnen NLR huisvesten. Want zeg nou eens eerlijk, hoe vaak zit jij in een helicopter simulator? Ik niet dagelijks in ieder geval.

De komende tijd ga ik natuurlijk veel meer delen over mijn opdracht en over NLR. Dus mocht je hier meer over willen weten, stay tuned!

Een gastblog van Jesse Geul

Jesse Geul, onder recruiters en werkzoekende inmiddels een bekende naam op LinkedIn. Met sollicitatietips helpt hij jou zo goed mogelijk jouw sollicitatieproces door!

Niet zo lang geleden sprak ik met Jesse in het zonnetje onder het genot van een ijskoffie op een terrasje in Amsterdam. We hebben elkaars updates zo vaak voorbij zien komen en geliked, nu werd het tijd om elkaar eens in het echt te ontmoeten. En dat was heel gezellig dus er komt een volgende keer maar nu hebben we in ieder geval afgesproken dat Jesse een gastblog schreef op Recruitment met Charlie. Veel leesplezier en mocht je meer willen weten dan kan je altijd een berichtje naar mij of Jesse sturen.

Personeelstekorten zijn zo drastisch dat werkgevers de gekste dingen verzinnen. Met stip op één: een huis verloten onder je werknemers. Een Amerikaans bedrijf had vorige week de primeur met deze stunt. Het lijkt er dus op dat sollicitanten zich momenteel in een luxepositie bevinden. Dat betekent dat nu de timing goed is om van baan te wisselen, want je hebt wat te kiezen en te eisen. Alleen moet men daar niet in doorslaan.

Laatst was ik betrokken bij een onderhandeling waar een net afgestudeerd hbo’er doodleuk een salariseis op tafel legt van 3200 euro per maand, terwijl er al een zeer riant voorstel van 2800 euro lag. Voor het geval je hier lang niet mee te maken hebt gehad, gemiddeld is rond de 2400. Ook hoorde ik van een bestaande werknemer die een verhoging wilde van 3000 naar 5000 per maand. Beide gevallen vonden geen doorgang, maar laten wel een nare bijsmaak achter.

Omgekeerd zie ik een hoop organisaties naar de pijpen van sollicitanten dansen. Alles wordt zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk gemaakt om te solliciteren. Dus in plaats van een motivatiebrief, mag je bij sommige bedrijven solliciteren middels Whatsapp. Gewoon aangeven dat je interesse hebt en dan wordt er direct een gesprek voor je ingepland. Uiteraard wanneer jij kan, de manager gooit zijn agenda wel leeg. De sollicitant is koning.

Dit voelt als de start van een niet gelijkwaardige relatie, waarbij één iemand veel liever de commitment aangaat. Zulke relaties lopen zelden goed af. Het sollicitatieproces is wat mij betreft vergelijkbaar. Je mag van een sollicitant verwachten dat hij of zij moeite doet om een baan te krijgen. Moeite doen kan namelijk alleen maar als je iets graag wilt en creëert ook een gevoel van voldoening als het gelukt is. Zo ontstaat meer kans op een duurzame match en komt de sollicitant ook niet van een koude kermis thuis als ze eenmaal gestart zijn. Want ik vraag me bij veel van die ludieke wervingsacties wel af of je nog steeds als koning behandeld wordt als je van sollicitant in werknemer verandert.

Deze doorgeslagen talentenjacht is een slechte oplossing voor een zelf gecreëerd probleem. Er bestaan geen quick wins als het op personeel aankomt. Als organisatie moet je consequent goed werkgeverschap tonen en altijd respectvol met sollicitanten omgaan, ongeacht de conjunctuur van de markt. Doe je dit goed, zal je beloond worden met mensen die graag bij je willen werken en best bereid zijn daar moeite voor te doen.

Footgolf met Maarten & Charlie

We hebben eerder al een post over geschreven op LinkedIn maar deze keer ook in een blog vorm op Recruitment met Charlie.

Op vrijdag 23 september organiseren Maarten Leeuwis en Charlie een footgolf evenement voor recruiters en HR professionals op golfbaan Spaarnwoude.

Maarten speelt al heel lang golf en Charlie staat al sinds zijn vijfde op een voetbalveld. En beiden zijn al geruime tijd werkzaam in het recruitment vak en houden van netwerken. Dus een logisch gevolg is het organiseren van een footgolf evenement.

Na onze eerste post hebben we ongeveer de helft van de inschrijvingen kunnen verwelkomen maar we hebben zeker nog plek voor 5 tot 10 deelnemers.

De middag ziet er als volgt uit. We beginnen rond 14:00 uur dus graag een half uurtje van te voren aanwezig zijn maar dat snappen recruiters natuurlijk heel goed want ze vragen ook aan hun kandidaten om op tijd te komen.

Na de uitleg gaan we in groepjes van 4 tot 5 een rondje footgolfen wat ongeveer een uurtje duurt en daarna drinken we natuurlijk een drankje en eten we een hapje. Goed om te weten voor de voetballers onder ons: voetbalschoenen zijn verboden.

Wil je meedoen, lijkt ons wel natuurlijk! Je kan je inschrijven door een mailtje te sturen naar charlie.windhorst@recruitmentmetcharlie.com. Wil jij nog meedoen of heb je nog vragen? Stuur een mailtje en wij reageren zo snel mogelijk!

Acht jaar recruitment, acht uur werken voor een goed doel!

Op vrijdag 2 september 2022 ben ik alweer acht jaar als recruiter aan het werk.

In mei 2014 studeerde ik af aan de Haagse Hogeschool aan de Academie voor Sportstudies, één van de momenten waar ik nog steeds met veel trots op terugkijk: het behalen van mijn HBO diploma. Na een reis naar Maleisië kon ik in september 2014 beginnen als recruitment consultant bij StarApple. Want ik wist in de sport wilde ik niet verder en in recruitment zat alles wat ik leuk vond.

En acht jaar later kunnen we wel spreken over het feit dat recruitment mijn passie is.

Nu wil ik wat terugdoen voor de wereld en voor de mensen want wie iets te vieren heeft, trakteer.

Acht jaar recruitment, dat betekent dat ik op vrijdag 2 september, acht uur lang mezelf gratis verhuur aan een goed doel. Goede doelen waar ik mijzelf graag voor inzet zijn onder andere: de wereld verbeteren (denk aan bijvoorbeeld Justdiggit of The Ocean Cleanup), kinderen een fijne dag bezorgen (bijvoorbeeld iets doen voor KiKa of Stichting Peter Pan Vakantieclub) of iets doen voor dieren (zoals werken in een dierentuin, Ecomare of de dierenambulance).

Werk jij bij één van deze organisaties of ken je iemand die daar werkt. Neem contact met mij of geef mijn gegevens door. Ik wil graag met de desbetreffende persoon in gesprek gaan om te zien of ik kan helpen en hoe we elkaar kunnen helpen! Om eerlijk te zijn heb ik namelijk geen idee of het zomaar kan, maar ik wil het dus wel heel graag.

Reacties kunnen per mail naar: charlie.windhorst@recruitmentmetcharlie.com.