Recruitment

De eerste blog in 2023 via Recruitment met Charlie. En in deze blog gaat het over specialiteiten die je kan hebben als recruiter, de achtergrond ervan en welke ikzelf het liefst inzet.

Maar we beginnen met iedereen een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar te wensen voor 2023. We gaan voor een goed jaar met veel hoogtepunten en vooral veel gezondheid. En nu, door naar de inhoud.

Veel recruiters beginnen als bureau recruiter en leren daar sales en recruitment. Aan de ene kant ben je bezig met het binnenhalen van nieuwe klanten waar je de vacatures van mag invullen en aan de andere kant zoek je naar geschikte kandidaten voor deze vacatures. Een goede leerschool. Je leert closen, kandidaten op de juiste manier begeleiden, onderhandelen, omgaan met teleurstellingen en nog wel 1.000 dingen.

Vanuit daar ontwikkel je (of misschien al eerder) een bepaalde richting die je leuk vindt binnen recruitment. De ene recruiter wil graag de sales in omdat dat juist zo leuk is, de andere recruiter vindt het HR vak interessant, weer een ander wordt corporate recruiter of iemand gaat ondernemen. Wat natuurlijk ook voorkomt is dat men het recruitment vak uit wil en iets anders gaat doen. Iets in de sport, iets in de marketing of weer iets anders. Maar daar gaan we nu even niet van uit, want recruitment is toch het leukste van de wereld?

Doordat je een bepaalde richting opgaat, ontwikkel je op deze manier zelf ook een bepaalde specialiteit. In deze blog richt ik mij even op de corporate recruiters omdat ik dat zelf ook al een tijdje doe. Als corporate recruiter kan je bijvoorbeeld heel goed zijn in sourcen, het vinden van de juiste kandidaat voor die ene moeilijke in te vullen vacature. Of je bent sterk met data binnen recruitment. Of je hebt een goed gevoel voor stakeholdermanagement. Of je schrijft echt goede vacatureteksten. Je hebt natuurlijk nog tal van andere zaken. Denk aan employer branding, evenementen organiseren, campus recruitment of referral recruitment. Overigens ben ik van mening dat je als corporate recruiter meerdere van de eerder genoemde facetten dient te beheersen. Eigenlijk allemaal.

Maar je hebt altijd onderdelen waarvan jij zegt, dit is iets waar ik echt goed in ben en dit is de reden dat je mij moet aannemen of inhuren. Alhoewel moeten, dat is wel wat zwaar.

Nu ben ik wel benieuwd, waar ben jij écht goed in? Dan vertel ik je in mijn volgende blog waar ik goed in ben.

Leave a ReplyCancel reply

Exit mobile version