En dan ben je ineens ondernemer.

Zomaar, ineens, ondernemer. Hoe vet is dat? Ik vind dat behoorlijk vet. Het is niet dat ik hier vroeger altijd van gedroomd heb als klein jongetje. Nee, ik zag mezelf vroeger (en misschien nog steeds wel) liever lopen in Camp Nou, scorend in El Classico en wonend in het prachtige Barcelona.

Maar nu ik 31 ben, mijn passie voor recruitment al langere tijd niet onder banken of stoelen kan steken, ben ik wel heel erg trots op het feit dat ik ondernemer ben. En hoe dat er over vijf jaar uitziet? Geen idee. Nu ben ik vooral trots en blij, en ook een beetje opgelucht. Ik hikte er al een tijdje tegenaan, maar nu het zover is merk ik aan mezelf dat er bepaalde rust over mij neerdaalt.

Recruitment met Charlie is het geworden. Een naam verzinnen was een van de eerste dingen die ik ging doen. Daarna kwam mijzelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een website maken, een logo, verzekeringen regelen en uiteindelijk ook een opdracht zoeken om als freelance recruiter aan de gang te gaan. Ik schrijf later nog een blog over waar ik gekozen heb voor Recruitment met Charlie en de reden dat mijn logo eigenlijk vrij simpel is.

Terug naar het ondernemerschap. Het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft een snackbar, die hij van zijn vader en moeder heeft overgenomen. Dus ik weet hoe het is om eigen baas te zijn, ik heb de voor- en de nadelen van dichtbij meegemaakt. Het leek mij mooi om van een bepaalde vrijheid te genieten en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen omzet.

En hoe bevalt het dan? Ja, heel erg goed. Ik ben natuurlijk pas net begonnen, maar ik geloof en voel heel erg dat dit de juiste keuze is. En ook dat dit het juiste moment is. Had ik het eerder willen doen? Misschien wel. Maar nog nooit stonden alle seinen voor mij op groen. Altijd kon ik wel iets verzinnen waardoor ik niet helemaal zeker was van mijn zaak. Nu ben ik dat wel.

Het lijkt mij mooi om in contact te komen met mensen die ook ondernemer zijn of misschien willen gaan ondernemen en nog niet weten wanneer en of ze de stap wel moeten maken. Vragen als hoe run jij je business, waar liggen jouw uitdagingen, waar lig je weleens wakker van en hoe pak jij bepaalde situaties aan. Daar kunnen volgens mij interessante gesprekken uit voort komen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: