Recruitment? F*cking leuk!

Ja, je leest het goed. Ik vind het f*cking leuk, recruitment dus. Maar Char, je bent altijd druk, veel aan het werk, zelfs in de avond met je laptop op schoot of je telefoon in je hand, je hoort vaak ‘nee’ of zelfs helemaal niets van kandidaten en je bent ook altijd in discussie met het management of directie van een organisatie.

Ja, oke, soms is het natuurlijk niet leuk maar ik vind oprecht geen van de bovenstaande veel gehoorde meningen van mensen om mijn heen erg. Sterker nog, ik zie er dus een uitdaging in om mensen over te halen om bij ons te komen werken en ik wil juist met het management of de directie in gesprek want door het gesprek aan te gaan met elkaar, blijf je verbonden. En ja in de avond aan het werk, ik doe het liever dan dat ik naar RTL Boulevard, First Dates of GTST kijk (met alle respect voor deze televisie programma’s).

Maar wat is er dan zo leuk aan? Mijn eerste en belangrijkste reactie is de mensen. Je hebt zoveel leuke mensen met allemaal eigen doelstellingen en eigen verhalen, mooi man. En het helpen van mensen is ook ontzettend leuk. Dat kan zowel een kandidaat zijn die op zoek is naar een nieuwe baan die je bepaalde tips kan meegeven maar ook een bedrijf zijn die zo hard op zoek zijn geweest naar een nieuwe collega en nu door jouw hulp verder kunnen!

Naast de mensen en het helpen van mensen en organisaties vind ik het altijd denken in oplossingen, een stap (soms twee) vooruit denken, je creativiteit kwijt kunnen, jezelf blijven ontwikkelen en het ontmoeten van vakgenoten. Oftwel, het vak recruitment is echt wel f*cking leuk!

Wat vind jij van recruitment of recruiters? En laten we het in deze post vooral gezellig houden, kritisch op recruiters mag altijd, maar dan graag wel met respect. We zijn namelijk allemaal mensen en mensen maken weleens fouten.

Leave a Reply

%d