Een nieuwe opdrachtgever: NLR

De eerste week bij mijn nieuwe opdrachtgever zit er bijna op en eindelijk mag ik dan roepen bij welke organisatie ik momenteel als freelance recruiter aan het werk ben. Mijn vrienden en familie wisten natuurlijk al eerder van het bestaan van NLR af omdat ik ze dit al eerder vertelde, maar bij iedereen was de reactie hetzelfde. Een kleine reconstructie van een dergelijk gesprek:

Charlie: ‘Op 5 september ga ik beginnen bij een nieuwe opdracht.’
Vriend: ‘Wat tof, gefeliciteerd! Waar ga je starten?’
Charlie: ‘Ja, heel tof, dank je wel. Bij NLR.’
Vriend: ‘NLR? Wat is dat? Wat doen ze?’
Charlie: ‘Het NLR staat voor Nederlands Lucht- en Ruimtevaart centrum. Ze doen veel binnen de civiele vliegwereld en defensie op het gebied van innovatie en duurzaamheid.’
Vriend: ‘Wat vet! Dat is echt heel cool. Dat is ook helemaal iets voor jou!’
Charlie: ‘Yes, klopt. Super veel zin in!’

Heel veel zin dus in deze opdracht. En de eerste opdracht is voor mij vrij duidelijk. Er voor zorgen dat als ik alleen al NLR zeg (zonder het volledig uit te spreken) dat men weet over welke organisatie ik het heb. Iets met employer branding volgens mij.

In de eerste week maak je natuurlijk vooral veel kennis met je collega’s. Teamgenoten, hiring managers, mensen bij de receptie, mensen in het bedrijfsrestaurant en ga zo maar door. En ik had het geluk dat ik deze week gelijk mocht aansluiten bij de introductiedag van ongeveer dertig andere nieuwe collega’s. We leerden elkaar kennen, kregen een presentatie van een collega die goed kon vertellen wat NLR allemaal doet, maar het hoogtepunt was voor mij toch wel het bezoeken van de faciliteiten die we binnen NLR huisvesten. Want zeg nou eens eerlijk, hoe vaak zit jij in een helicopter simulator? Ik niet dagelijks in ieder geval.

De komende tijd ga ik natuurlijk veel meer delen over mijn opdracht en over NLR. Dus mocht je hier meer over willen weten, stay tuned!

Leave a Reply

%d