Vaderschapsverlof

Ja, ik heb het opgenomen, vaderschapsverlof. Natuurlijk werk ik als zzp’er en krijg ik niets vergoed. Als interim recruiter is het niet werken, geen geld. Tenminste, in mijn situatie.

Mijn vriendin was uitgerekend op maandag 13 maart 2023, onze dochter is nog niet geboren maar ik voelde aan alles dat ik vrij moest nemen. Dus vanaf dinsdag 14 maart was ik vrij, nouja vrij. Ik ben als een gek gaan schoonmaken, wassen, boodschappen doen en natuurlijk het allerbelangrijkste zorgen voor mijn vriendin en onze zoon.

En daar werd ik rustig van. Voor het eerst in mijn leven heb ik vrij genomen zonder dat ik op vakantie ga en het voelt echt enorm goed. Alsof ook ik mij nu mentaal kan voorbereiden op de geboorte van onze dochter.

Ik probeer zelf straks ongeveer twee weken te genieten van mijn vaderschapsverlof en ga daarna weer aan de slag als recruiter voor NLR. Maar eerst eens genieten van onze dochter als ze er straks is. Dat is het belangrijkste!

Nu ben ik wel benieuwd naar de ervaringen van mede-ondernemers. Hoe doen anderen zzp’ers dat?

Leave a Reply

%d bloggers like this: