Op zoek naar een nieuwe opdracht

Je bent freelancer, je huidige opdracht stopt over een tijdje en je bent op zoek naar een nieuwe opdracht. Voor mij is dit precies aan de hand op dit moment en wellicht ook wel voor jou.

In deze blog neem ik jou mee in de stappen die ik neem en genomen heb. Wellicht herken je ze of wellicht heb jij wel tips voor mij!

1. Schakel je netwerk in

Dat is het eerste wat ik doe. Ik stuur mensen uit mijn directe omgeving een berichtje dat ik weer op zoek ga naar iets nieuws. Dat zijn vrienden, familie en ook mensen uit mijn professionele netwerk. Recruiters, oud werk- en opdrachtgevers, oud collega’s en hiring managers waar ik in het verleden goed mee samen heb gewerkt. Ik laat ze weten wanneer ik beschikbaar kom en wat ik zoek.

2. Schrijf een update op LinkedIn

Dit is eigenlijk een tweede vorm van het inzetten van je netwerk. Schrijf in deze update wanneer je beschikbaar komt, wat je zoekt in een opdracht, hoe veel uur je wil werken, in welke regio je een opdracht zoekt en of je bijvoorbeeld hybride of volledig remote wil werken.

3. Zoek naar een opdracht via verschillende kanalen

Je hebt natuurlijk LinkedIn waar verschillende opdrachten en vacatures voorbij komen. Maar je hebt ook andere platformen waar verschillende opdrachten op gepost worden. Denk bijvoorbeeld aan Jellow en Fring. Mijn advies: schrijf je ook hier op in en wie weet komt de juiste klus voor jou wel voorbij.

4. Informeer naar mogelijkheden bij bedrijven waar jij graag voor wil werken

Klinkt misschien gek, maar zoek eens naar recruiters of hiring managers bij bedrijven waar je graag de slag zou willen gaan en stuur hen een berichtje. Vraag eens of zij open staan voor een samenwerking, vraag eens of zij tegen een bepaald vraagstuk aanlopen en speel hier op in. Wat kan jij met jouw ervaring toevoegen? Lukt het jou wel om dit vraagstuk op te lossen?

5. Solliciteer op vaste functies

En maak meteen duidelijk dat je op zoek bent naar een freelance klus. Als corporate recruiter vind ik het best vervelend namelijk om valse hoop te hebben, wanneer iemand solliciteert en ik zielsgelukkig van het profiel wordt en na een uur koffie drinken pas zegt: ik wil eigenlijk wel blijven freelancen. Als je meteen duidelijk maakt dat je tijdelijk de vaste baan kan invullen door te freelancen en wellicht het bedrijf helpt met de zoektocht naar een vaste collega, dan weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Heb jij andere tips die nog niet benoemd zijn hierboven? Laat ze vooral weten in de comments.

PS ik ben zelf op zoek naar een interim corporate recruitment rol voor 24 tot 36 uur. Reizen is geen probleem zolang ik niet vier dagen op kantoor moet zijn. Uurtarief is wat mij betreft in overleg. Ik vind het leuk om te recruitment op te zetten en uit te bouwen, te helpen met het bouwen van een sterk werkgeversmerk en het verlagen van de druk door het invullen van vacatures.

Leave a Reply

%d