LinkedIn tips

Een blog over LinkedIn tips, daar zijn er al genoeg van geschreven maar een wijs man vertelde mij ooit over de kracht van herhalen en je eigen visie geven over bepaalde zaken. Oftewel het wordt tijd voor LinkedIn tips vanuit Recruitment met Charlie. En wellicht ken je de tips al, denk dan aan de kracht van herhaling en hoe jij iets anders zou kunnen doen.

We beginnen met een wellicht simpele en erg voor de hand liggende tip, maar ik wil deze absoluut niet vergeten. Zorg voor een goed en persoonlijk profiel. Mensen zoeken je wellicht op via LinkedIn, laat mensen dan zien wie je bent door een goede profielfoto te plaatsen, schrijf een duidelijke samenvatting (zowel persoonlijk als zakelijk zodat men je beter leert kennen), houd je profiel ook up to date door je werkgevers aan te passen zodra je een nieuwe uitdaging begint en schrijf ook op je profiel wat je bij deze werkgevers doet. Hierdoor houd je je profiel interessant voor mogelijke profielbezoekers.

Door naar het posten van updates!

  1. Wees consistent;

Zorg ervoor dat je blijft posten. Vind je het moeilijk om elke keer iets nieuws te verzinnen? Dat snap ik en dat is ook niet makkelijk. Maar wees niet zo kritisch op hetgeen wat je wilt posten, want jouw volgers kunnen het wellicht wel interessant vinden terwijl jij denkt waarom zou ik dit posten?

Als je twee tot drie keer per week iets post dan blijf je top of mind in de LinkedIn algoritmes (waar ik overigens niet veel van af weet, maar ik weet wel dat ik al jaren twee tot drie keer per week een update post en daardoor veel connecties en views heb).

2. Alles kan en mag (nou ja, bijna dan);

Terugkomend op het consistent posten en het soms niet weten wat je moet posten, bijna alles kan en mag. Houdt het natuurlijk wel netjes en beschaafd. Steeds meer LinkedIn gebruikers irriteren zich ook aan de politieke of maatschappelijke discussies op LinkedIn, ergens snap ik dat wel. Zo lang jij aan een post een zakelijk randje weet te binden of een persoonlijk bericht wilt plaatsen omdat je het kwijt wilt, dat is wat mij betreft geen punt!

Denk bijvoorbeeld eens aan iets wat je in het weekend hebt meegemaakt, hoe zou je dat kunnen vormen naar iets wat je op de werkvloer zou kunnen gebruiken. Sport je weleens? Post een actiefoto van jezelf en geef aan dat je je hoofd leegmaakt tijdens het sporten en vraag je volgers hoe zij mentaal fit blijven. Of deel je kennis met jouw connecties, dat wordt vaak goed ontvangen of lokt in ieder geval discussies uit waardoor je engagement weer stijgt.

3. Call to action;

Mooi dat ik LinkedIn tips geef die ik zelf niet eens altijd opvolg, maar een call to action aan het einde van je post is wel een goede manier om zichtbaar te zijn en te blijven. Mensen zullen reageren, helpen, je bericht delen of wat dan ook, maar dat helpt ontzettend voor jouw zichtbaarheid.

Zoals gezegd, ik sluit zelf niet altijd uit met een call to action, maar de keren dat ik het wel doe, levert het meer views op. En meer views betekent dat meer mensen mijn bericht zien en eventueel ook op mijn profiel terecht komen waar ik iets mee kan. Ze helpen aan een nieuwe baan of een nieuwe collega of een bepaalde business die we met elkaar kunnen opzetten!

4. Varieer in je content;

Probeer eens een foto te posten en dat kan de ene keer een foto van jezelf zijn en de andere keer een foto van een pand, een auto, een product die je verkoopt, een team die geholpen heeft om een succes te behalen of heel iets anders natuurlijk. De volgende keer post je alleen een tekst, weer een andere keer post je een video of je probeert eens poll te plaatsen op je LinkedIn profiel.

Je gaat merken dat dit werkt en het houdt het ook leuk voor jezelf en de connecties die jouw updates voorbij zien komen op hun LinkedIn pagina.

Wil je meer tips? Stuur mij vooral eens een bericht en wie weet kunnen we hierin iets voor elkaar betekenen. Een gastles geven, een training of een webinar, ik sta overal voor open.

Leave a Reply

%d bloggers like this: