Personal branding

Yes, het is tijd voor een nieuwe blog en wel een blog over personal branding. Toch wel een favoriet onderwerp als je het mij vraagt. Laten we eens beginnen met wat de definitie van personal branding is, want het grappige is dat veel verschillende websites een andere definitie gebruiken. De ene keer wordt gesproken over jezelf onderscheidend en opmerkelijk presenteren en de andere keer wordt gesproken over jezelf als merk neerzetten en vanuit deze gedachten doelstellingen bepalen.

Wat vind ik een passende definitie voor personal branding? Ik denk dat het ergens in de buurt komt van: jouw eigen persoontje als merk neerzetten door (online) zichtbaar te zijn op een manier die bij jou past.

Hoe bepaal je dan wat bij jou past? Denk hierbij dan aan een bepaald doel dat je wilt bereiken. In mijn vakgebied, recruitment, heerst vooral een negatief beeld bij het vak. We worden veelal gezien als snelle jongens of meiden die veel geld willen verdienen en dat doen wij door af en toe een cv te schuiven of over de schutting te gooien. Nadat ik een tijdje werkzaam was binnen recruitment en merkte dat dit de tendens was bij veel klanten en kandidaten, had ik als doel om mijzelf neer te zetten als een betrouwbare, enthousiaste en normale jongeman die een kundig recruiter wilt zijn.

Dus ik wil mijn netwerk laten zien wie ik ben, wat ik doe en dat recruiters ook gewoon mensen zijn. Dat doe ik door Charlie te laten zien. Niet alleen Charlie de recruiter, maar ook Charlie de vader van Mees, Charlie de zoon van een snackbarhouder, Charlie de aanstaande echtgenote van Marielle en ga zo maar door. Hierdoor krijgen de klanten en kandidaten waar ik mee werk of in de toekomst mee ga werken een vertrouwd gevoel. Of tenminste, dit is mijn doel en de ene keer lukt dat beter dan de andere keer natuurlijk.

Hoe ik dit doe? Welke strategie hier achter zit? Welke dingen ik tot nu toe geleerd heb? Dat is iets voor een vervolg, want ik ben namelijk bezig met het uitschrijven van een aantal coachings- en trainings modules om ook andere mee te nemen om hun personal brand optimaal te benutten!

Wil je hier meer over weten? Of denk je dat dit iets is voor jou of voor leden van jouw team? Laten we hierover eens met elkaar in contact komen en wie weet neem ik jou binnenkort mee in de reis van personal branding!

Leave a Reply

%d bloggers like this: