Campus recruitment

In deze blog neem ik jullie mee in één van de leukste onderdelen van recruitment, namelijk campus recruitment.

Laten we eerst eens beginnen met wat is campus recruitment? Waarschijnlijk heb je er weleens iets over gehoord of zelfs al mee te maken gehad maar als je nog helemaal nooit gehoord hebt van campus recruitment dan is het goed om bij het begin te beginnen. Campus recruitment heeft alles te maken met het werven van studenten en starters. In de wat grotere organisaties hebben recruitment teams vaak een eigen campus recruiter die zich volledig richt op het werven van stagiaires en starters.

Dit doen ze door onder andere contact te leggen met hogescholen en universiteiten om zo de vacatures en stageplaatsen bij de desbetreffende organisatie in te vullen. Voor de Corona periode waren er regelmatig stagemarkten waar je als campus recruiter heen kon om het bedrijf waar je voor werkt te presenteren aan de studenten van bepaalde studies.

Maar ook kan je als campus recruiter gastlessen verzorgen bij verschillende hogescholen om zo de naamsbekendheid van jouw organisatie te vergroten en ook vanuit jouw oogpunt te vertellen aan de studenten waarom het zo leuk is om bij jullie organisatie stage te lopen of te werken. Uiteraard is het belangrijk om een goede band op te bouwen met de mensen van de hogescholen en universiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld docenten zijn of stage coördinatoren.

Voor- en nadelen van campus recruitment.

Voordelen:

⁃ Door een campus recruiter aan te nemen krijgt jouw organisatie de maximale aandacht bij de studenten, op deze manier kan je stageplaatsen en startersfuncties goed invullen;

⁃ Het bedrijf waar je voor werkt krijgt naamsbekendheid onder de juiste doelgroep door campus recruitment goed in te zetten;

⁃ Stagiaires en starters die je via campus recruitment aanneemt hebben vaak een frisse blik en hebben een creatieve manier van denken.

Nadelen:

⁃ Niet iedere organisatie heeft ruimte of geld voor een campus recruiter en daardoor ook niet alle tijd om een goed campus recruitment plan op te zetten;

⁃ Het begeleiden van stagiairs kost veel tijd en levert niet altijd op wat je van te voren gehoopt had.

En om deze blog goed af te sluiten ook nog een aantal tips om jouw organisatie op pad te helpen met campus recruitment.

1. Neem een campus recruiter aan die de verantwoordelijkheid heeft voor alle campus gerelateerde zaken;

2. Kies een aantal hogescholen en universiteiten uit waar je doelgroep zich bevindt;

3. Leg contact met een aantal docenten en coördinatoren binnen deze hogescholen en universiteiten;

4. Ga langs op stagemarkten, ook als deze digitaal zijn;

5. Zorg als campus recruiter voor een plan, agenda en doelstellingen om er zo veel mogelijk uit te halen!

Een aantal zaken die ik graag van jou wil weten na het lezen van deze blog. Wat vind jij van deze blog, wat vind je van de tips, welke zaken omtrent campus recruitment mis je nog en hoe hebben jullie binnen de organisatie waar jij werkt campus recruitment ingericht?

Leave a Reply

%d bloggers like this: