Het succesverhaal van De Selectie

Michiel Martens, eigenaar van De Selectie heeft in drie maanden tijd vier nieuwe recruiters aangenomen, drie nieuwe stagiairs en twee nieuwe partners voor de zogenoemde academy van De Selectie. Maar hoe doen ze dat? Een krappe arbeidsmarkt, er staan momenteel meer vacatures open voor recruiters dan voor developers en toch flikt Michiel met zijn De Selectie het om recruiters aan te nemen.

Laten we beginnen met een voorstelrondje. Wie is Michiel en wie is De Selectie? Michiel Martens woont samen met zijn gezin in Hoorn, Noord-Holland. Hij is afgestudeerd aan de ALO en Sportmarketing aan de Johan Cruijff Academy, hij is gymleraar geweest, heeft een jaar lang in het buitenland gewerkt (o.a. in Brazilië om sportlessen te geven in de favela’s) en naast dat Michiel eigenaar is van De Selectie heeft hij ook nog een stichting waarmee hij jonge, talentvolle topsporters begeleidt.

Zoals je ziet is sport een rode draad in het leven van Michiel. Hij zet sport vaak in als middel. Sport is een middel om te verbinden, het is een middel om te inspireren. Dat doet hij nu ook bij De Selectie, zo kan je als werknemer onder werktijd sporten bij het sportcentrum waar ook het kantoor zit, kan je elke vrijdagochtend met collega’s het Markermeer in en zie je sport terug in elk evenement dat georganiseerd wordt.

Bij De Selectie geloven ze in een holistische en het-totale-recruitment aanpak. De Selectie werkt met jou samen, oftewel ze spelen in jouw team en in jouw shirt. Ze zeggen: een vacature staat nooit op zichzelf. Alles is met elkaar verbonden, de vacature, de kandidaten, de collega’s, het proces, het neerzetten van een sterk employer brand en alle andere onderdelen van het recruitment vak. Om een optimaal resultaat te behalen zullen ze niet alleen kijken naar het zo snel mogelijk invullen van de vacature, maar ze kijken veel breder dan dat en benaderen het invullen van een vacature als geheel!

Hoe kan het dan dat De Selectie meerdere nieuwe recruitment collega’s weet aan te trekken in een overspannen markt? Een aantal zaken zijn enorm belangrijk om succesvol te kunnen zijn en dat zijn onder andere:

  1. Onderscheidend vermogen. Als elk bedrijf een recruiter zoekt, kunnen recruiters dus overal aan de slag. Het gaat erom hoe ben jij als werkgever anders dan je concurrenten. Binnen De Selectie is het onderscheidend vermogen heel duidelijk aanwezig door de aanpak die zijn hanteren (het totale recruitment principe, gebaseerd op Johan Cruijff en Louis van Gaal uiteraard) en een aantal andere zaken waarvan we er een aantal hieronder belichten.
  2. Branding. Dicht bij jezelf blijven, laten zien wie je bent en dit ook waarmaken. Alles binnen De Selectie straalt sport uit, dit trekt ook een bepaald publiek aan (leuke woordspeling vind ik zelf). Kandidaten en klanten kiezen bewust voor De Selectie omdat zij nu gevonden worden en bewijzen te zijn wie ze zijn.
  3. Events. Door het organiseren van verschillende evenementen brengen ze recruiters samen en werken ze verder aan het vergroten van hun naamsbekendheid. Deze evenementen zijn altijd laagdrempelig en gericht op verbinden en kennis delen. En er zit altijd een sportief element in. Zo is er al een keer een trefbal evenement geweest, een padel evenement en een ijs-bad challenge. Zo ontmoet je nieuwe mensen die wellicht in de toekomst collega’s kunnen worden.
  4. Goede voorwaarden. Wie bij De Selectie komt werken krijgt een onbeperkt aantal vrije dagen, je kan onbeperkt sporten, je werkt voor leuke klanten of leuke opdrachten (vaak kan je deze zelf kiezen), je werkt met leuke en slimme mensen met hetzelfde DNA want ook zij hebben gekozen voor De Selectie op basis van de normen en waarden die gehanteerd worden.

Genoeg tips en tricks die ook jouw organisatie verder kunnen helpen met de zoektocht naar nieuwe recruiters. Zoals je ziet, hoe moeilijk het ook lijkt, niets is onmogelijk! Heb jij andere tips en tricks om de juiste mensen aan te trekken of wil jij jouw verhaal eens delen via Recruitment met Charlie? Dat kan! Neem vrijblijvend eens contact op om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: