Candidate experience (done right)

Het is weer tijd voor een nieuwe blog en deze blog combineer ik met het begin van mijn nieuwe opdracht bij MIcompany in Amsterdam. In deze blog ga ik het hebben over hoe mijn candidate experience was.

De eerste keer dat ik contact had met MIcompany was via de mail. Ik werd uitgenodigd om eens te bellen om de mogelijkheden te bespreken en heel gemakkelijk werd deze afspraak gemaakt. En met gemakkelijk bedoel ik: de volgende dag (dus de snelheid was direct goed) maar ook de toon van de mail was vriendelijk. Daar begint het wat mij betreft ook hoor, de eerste keer contact met een bedrijf geeft je toch een bepaald gevoel en bij MIcompany zat dat meteen goed.

Tijdens het eerste telefoontje sprak ik met Laura. We hadden een heel leuk gesprek. Het kwam op mij over als eerlijk, open en ongedwongen. Dat gaf vertrouwen voor een vervolg. We spraken ook over de uitdagingen op het gebied van recruitment, waar ligt de nadruk maar ook wat kan ik voor hen betekenen hierin? Na het eerste gesprek hebben we eigenlijk al gezegd dat we graag een vervolg willen plannen. En ook dit gebeurd op zeer korte termijn, de volgende dag al zelfs.

Ik spreek met Laura en een van de partners af op kantoor om kennis te maken maar ook om de opdracht te concretiseren. Bij binnenkomst word ik vriendelijk begroet, mijn jas wordt opgehangen en ik krijg iets te drinken aangeboden terwijl ik wacht op mijn afspraak. Ik hoef gelukkig niet lang te wachten en we gaan van start! Ook dit is heel fijn, open en eerlijk. De opdrachtomschrijving wordt ons duidelijk en ook welke rol ik hierin kan betekenen. Na afloop van deze afspraak krijg ik een boek mee over ‘kunstmatige intelligentie’ om mijzelf alvast te verdiepen in de materie waarmee ik straks te maken ga krijgen.

De volgende dag een belletje: we zijn positief en willen van start, hoe kijk jij hier tegenaan? Nou, ik ben zeker ook positief en we besluiten met elkaar in zee te gaan per 1 april 2022. Om onze woorden ook om te zetten in daden maken we een afspraak om een contract te tekenen. Tijdens het tekenen staat een fles champagne voor mij klaar en ook de sfeer is super positief. We kijken uit naar de eerste dag!

Die brak afgelopen vrijdag, op 1 april, aan. Om 08:30 uur meldde ik mij in Amsterdam aan de Vijzelstraat. Mijn laptop stond al klaar, maar eerst kreeg ik een rondleiding. En iedereen die ik ontmoet gaf aan blij te zijn dat ik er was en gaf ook aan dat ze al gehoord hadden van mijn komst. Lekker, dacht ik, men is al ingelicht. Naast dat mijn laptop klaar stond, waren ook alle systemen die ik nodig had al gedownload, wat ook wel meewerkt op zo’n eerste dag want dan kan je gelijk aan de gang!

En dan waren er nog de welkomstcadeautjes. Naast die fles champagne? Ja, naast die fles champagne. Een padel racket met ballen, een boek over wiskunde en een puzzelboek voor volwassenen. Ik heb iets te doen geloof ik! En dat padel racket komt wel lekker uit want er is een MIcompany padel competitie. Kan jij ook aan meedoen als je bij ons komt werken natuurlijk.

Oftewel, er zijn genoeg leuke en uitdagende zaken die ik aan kan pakken, maar de candidate experience bij MIcompany, daar hoef ik niet aan te sleutelen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: