Awareness

Oh het is zo’n lekker woordje: awareness. Ik hoor het mezelf vaak genoeg zeggen: ‘we moeten zorgen voor meer awareness’ of ‘door consequent goede content te posten, zorgen we voor meer awareness’. Leuk en interessant om zo nu en dan eens te zeggen natuurlijk, maar hoe zorg er nou voor? Hoe zorg je ervoor dat men weet wie jij bent en hoe men weet wat het bedrijf doet waar je voor werkt?

Een klein tipje van de sluier heb ik natuurlijk al gegeven: het consequent posten van goede content. Wat versta ik onder consequent en wat versta ik onder goede content, want het is wel van belang dat we dit goed uitleggen. Twee of drie keer (het liefst drie natuurlijk) per week posten van content op LinkedIn en andere social kanalen waar je doelgroep zich bevindt. Laat ik LinkedIn als voorbeeld nemen omdat ik hier in acht jaar tijd veel mooie dingen door heb bereikt. Wat is goede content voor LinkedIn?

Voor dat ik deze vraag beantwoord, eerst het volgende: varieer met je content. Plaats een foto, een video, een poll (liefst niet te veel polls, die worden bijzonder irritant gevonden door veel mensen op LinkedIn), een blog of een vacature. Dus goede content voor LinkedIn is niet per se hetgeen wat hierboven staat en ik durf niet met zekerheid te zeggen wat goed is voor LinkedIn, maar wat ik wel kan zeggen is wat voor mij werkt.

Updates met foto’s en video’s worden bij mij beter bekeken.

Door deze zaken consequent uit te voeren zorg ik voor awareness. Mensen leren mij beter kennen en weten op den duur dat als ze een nieuwe baan zoeken in een bepaalde sector dat ik als recruiter kan helpen. En nee, dat betekent niet dat iedereen die op LinkedIn zit mij een bericht stuurt wanneer ze een nieuwe baan zoeken.

En nog even terugkomend op andere social kanalen. Welke kan je inzetten om jouw doelgroep te bereiken? Instagram vind ik een mooi voorbeeld, daar zijn veel mensen actief en vast en zeker ook een gedeelte van jouw doelgroep. Maar op Instagram is het niet zo vanzelfsprekend dat je daar vacatures op post. Wel laat je hier zien hoe het bedrijf is, welke mensen er werken, welke projecten er opgepakt worden, hoe de borrels eruit zien en ga zo maar door.

Hoe zorg jij voor awareness?

Leave a Reply

%d bloggers like this: