En nu?

Lekker aan de slag bij een nieuwe opdrachtgever waar het ontzettend druk is, veel telefonische gesprekken, veel kopjes koffie met kandidaten, veel bezig met onze nieuwe marketing manager om content te maken om zo onze zichtbaarheid te vergroten en ga zo maar door. Oftewel, ik zit er lekker in.

En dat is goed natuurlijk dus waarom begin je dan met de kop: en nu? Nou, dat ga ik je uitleggen. Ik ben ondernemer geworden omdat ik juist veel verschillende dingen aan wil pakken. Om eerlijk te zijn denk ik ook dat hier mijn talent ligt. Veel dingen doen. Zo ben ik als voetballer eigenlijk ook wel een beetje, ik ben spits maar eigenlijk ook zoals Andrea Pirlo. Ik wil de bal voorgeven en hem zelf inkoppen. Heb je iemand dat ooit zien doen? Ik niet.

Mijn doel als ondernemer was duidelijk: ik wilde in eerste instantie kijken of ik als freelance recruiter opdrachten kon binnenhalen en op die manier dus een inkomen. Dat is gelukt en dat vind ik ook leuk. Ik richt mij graag op 1 opdrachtgever zodat deze de volledige aandacht krijgt die het bedrijf ook verdiend. Maar als manusje van alles wil je meer. Zelf een website maken en daar eens per week een blog op plaatsen, dat is gelukt. Andere bedrijven helpen door hun vacatures op mijn website te laten plaatsen, ook gelukt. Maar nu heb ik het idee dat ik te veel wil en dat ik even niet meer weet welke kant ik op moet. En daar heb ik hulp bij nodig want ik geloof er heilig in dat meer ondernemers dit hebben meegemaakt.

De opties zijn als volgt:
1. Een boek schrijven;
2. Een training schrijven, deze verkopen en geven;
3. Organisaties adviseren op het gebied van recruitment;
4. Kandidaten helpen met hun carrière pad;
5. In het buitenland wonen en werken voor een jaar;
6. Een evenement voor recruiters organiseren;
7. En stiekem weet ik dat dit wel zou moeten lukken: iets doen voor een goed doel.

En dan kan je zeggen, maar Char, dit kan dus allemaal ook wel tegelijkertijd hoor. Ja, snap. Maar ik werk 40 uur, ik ben vader van Mees, ik ben partner van Marielle, ik voetbal op dinsdag, donderdag en zondag, ik vind het leuk om mijn ouders, broertje, zusje en vrienden te zien en dat betekent dat er ergens een beetje tijd te kort is. Dus hoe maak ik nou de juiste keuze? En hoe zorg ik ervoor dat ik de belangrijke zaken, zoals mijn opdrachtgever, niet uit het oog verlies?

Welke ondernemer vindt het leuk om hier eens over te sparren? Ik leer graag dus ik ben benieuwd welke stappen jij hebt genomen om tot een goede keuze te komen toen jij op een soortgelijk kruispunt stond.

One thought on “En nu?

  1. Hi Charlie,
    Allemaal erg herkenbare punten en zit hier zelf ook middenin. Nummer 7 heb ik afgelopen jaar gedaan met mijn gezin. Zou het leuk vinden om er een keer met je over te spreken. Groet, Floris

Leave a Reply

%d