Recruitment is echt een leuk vak!

Annemieke Peskens is al ruim dertien jaar werkzaam bij Robert Walters en alweer bijna twee jaar doet ze dat in de rol van directrice van het kantoor in Rotterdam. Annemieke en Charlie kwamen een jaartje geleden voor het eerst met elkaar in contact en dat klikte meteen. Annemiekes passie voor recruitment werkt aanstekelijk, wat resulteerde in leuke gesprekken over het vak.

Annemieke woont na vele omzwervingen weer in haar oude dorp, Hardinxveld-Giessendam. Heerlijk rustig, maar ook dicht genoeg bij de hustle en bustle van Rotterdam. Daar heeft ze de leiding over een team van zo’n 20 recruitment consultants. Een drukke baan, maar Annemieke zorgt er altijd voor dat ze feeling met het vak blijft houden. Zij heeft dan ook nog dagelijks contact met klanten en kandidaten. Verbinding kunnen maken, mensen oprecht willen helpen, een diepgaande interesse in de kandidaat, en je klanten vakkundig kunnen adviseren. Dat zijn volgens Annemieke de belangrijkste uitgangspunten binnen recruitment, die ervoor zorgen dat je een lange termijn relatie kunt opbouwen met zowel klanten als kandidaten.

Annemieke vertelt met veel enthousiasme over het werk bij Robert Walters:
‘We werken hard binnen Robert Walters, maar we maken ook veel plezier. En we realiseren ons heel goed dat niemand het alleen kan. Samenwerken is essentieel om succesvol te kunnen zijn.’

Elke maandag sporten de collega’s onder leiding van een personal trainer, er worden verschillende uitjes georganiseerd en consultants leggen alle kandidaten die zij spreken ook aan hun collega’s voor. Als zij zelf geen passende baan voor een kandidaat hebben, heeft iemand anders in het team die misschien wel! Elkaar het succes gunnen, daar wordt uiteindelijk iedereen beter van. Dit saamhorigheidsgevoel vertaalt zich naar een zeer solide team. Waar bij veel recruitmentorganisaties het verloop hoog is, werken de meeste recruitment consultants van Robert Walters Rotterdam er al jaren.

Annemieke is gek op haar vak, maar ze weet dat veel mensen een negatief beeld van recruitment hebben. Hoe we dat beeld kunnen veranderen? Continu blijven vertellen hoe leuk en uitdagend het werk is. Ja, je werkt hard. Maar je leert ook zo ontzettend veel, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. De vaardigheden die je als recruitment consultant opdoet, daar kun je de rest van je carrière van profiteren. En dat geldt natuurlijk ook voor je netwerk.

Binnen het team van Annemieke is nog plek voor een nieuwe collega, dus mocht jij als startende of ervaren recruiter nog een leuk bedrijf zoeken om voor te werken: neem dan contact op met Annemieke.

Leave a Reply

%d bloggers like this: