Recruitment is mensen helpen

Zo ben ik ooit met het recruitment vak ingegaan, met de gedachte dat ik mensen ging helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan of stage. En met de overtuiging dat ik dat kon en dat mensen ook geholpen willen worden.

Grappig dat, nu acht jaar later, ik nog steeds graag mensen help. Daar haal ik echt energie uit. En ik heb ook altijd nog steeds het idee dat als ik mensen help, dat mensen mij ook zullen helpen wanneer ik dat nodig heb.

In die hoedanigheid help ik daarom ook regelmatig freelancers met de zoektocht naar een eerste of nieuwe opdracht. Ik was zo dankbaar met mijn eerste freelance opdracht en daarom wil anderen ook helpen.

Als ik een aanvraag voor een opdracht voor mezelf krijg, terwijl ik niet beschikbaar ben probeer ik het bedrijf op weg te helpen door hen in contact te brengen met een recruiter uit mijn netwerk die wel beschikbaar is of komt. Hiermee help ik het bedrijf door snel te schakelen en door te verwijzen naar een kandidaat die wel beschikbaar is. En natuurlijk help ik dus een recruiter. Mocht je als bedrijf nog een recruiter zoeken voor een bepaalde opdracht, grote kans dat ik je kan doorverwijzen naar een leuke recruiter!

Sinds ik dat een aantal keer op LinkedIn heb gepost kreeg ik ook aanvragen van online marketing specialisten die op zoek zijn naar een freelance klus. Een ervaren SEA / Social specialist uit de omgeving Amsterdam die voor 24 uur per week beschikbaar is bijvoorbeeld. Maar ook online marketing specialist die volledig remote wil werken vanwege een wereldreis en nog wel een aantal andere kandidaten.

Mocht je tijdelijk versterking nodig hebben binnen jouw team of project dan kan ik altijd eens kijken of ik je kan doorverwijzen naar de juiste professional.

Want recruitment is elkaar helpen.

Leave a Reply

%d