Blogs


Volg Recruitment met Charlie ook op LinkedIn!

De bedrijfspagina van Recruitment met Charlie op LinkedIn wordt regelmatig gebruikt om kandidaten uit allerlei branches onder de aandacht te brengen. Natuurlijk worden hier ook vaak nieuwe vacatures gepubliceerd. Maar daarnaast worden er natuurlijk ook regelmatig weetjes, feitjes en nieuwtjes gedeeld. Denk aan nieuwtjes over ATS systemen, referral recruitment, maar ook inzichten over employer enContinue reading “Volg Recruitment met Charlie ook op LinkedIn!”

Hoera, Recruitment met Charlie bestaat 1 jaar!

Man wat een feest, drie verschillende vaste opdrachtgevers, meerdere losse bemiddelingen, een aantal vacatures die online staan op mijn website, een padel- en footgolfevenement georganiseerd en ook nog eens een aantal keer opgetreden als gastspreker. Ik wil iedereen waarmee ik het afgelopen jaar samen mee heb gewerkt bedanken voor de leuke en prettige samenwerking. JullieContinue reading “Hoera, Recruitment met Charlie bestaat 1 jaar!”

Een nieuwe opdrachtgever: NLR

De eerste week bij mijn nieuwe opdrachtgever zit er bijna op en eindelijk mag ik dan roepen bij welke organisatie ik momenteel als freelance recruiter aan het werk ben. Mijn vrienden en familie wisten natuurlijk al eerder van het bestaan van NLR af omdat ik ze dit al eerder vertelde, maar bij iedereen was deContinue reading “Een nieuwe opdrachtgever: NLR”

Een gastblog van Jesse Geul

Jesse Geul, onder recruiters en werkzoekende inmiddels een bekende naam op LinkedIn. Met sollicitatietips helpt hij jou zo goed mogelijk jouw sollicitatieproces door! Niet zo lang geleden sprak ik met Jesse in het zonnetje onder het genot van een ijskoffie op een terrasje in Amsterdam. We hebben elkaars updates zo vaak voorbij zien komen enContinue reading “Een gastblog van Jesse Geul”

Footgolf met Maarten & Charlie

We hebben eerder al een post over geschreven op LinkedIn maar deze keer ook in een blog vorm op Recruitment met Charlie. Op vrijdag 23 september organiseren Maarten Leeuwis en Charlie een footgolf evenement voor recruiters en HR professionals op golfbaan Spaarnwoude. Maarten speelt al heel lang golf en Charlie staat al sinds zijn vijfdeContinue reading “Footgolf met Maarten & Charlie”

Een eigen reclamebord

Het klinkt misschien gek omdat het een klein reclamebord is bij een voetbalclub die voetbalt in de vierde klasse zondag in een dorpje waar 700 mensen wonen, maar ik ben er enorm trots op. Mijn eerste reclamebord en dat bij de voetbalclub waar ik mijn derde seizoen als speler in ga. Nadat ik in oktoberContinue reading “Een eigen reclamebord”

Beschikbare kandidaten!

Zo nu en dan kloppen er eens kandidaten bij mij aan die open staan voor een nieuwe baan. Zij vragen dan of ik hen wil helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan of een nieuwe opdracht. Ik kan mijzelf natuurlijk niet in tweeën of drieën splitsen en naast mijn opdracht ook nog 40 uurContinue reading “Beschikbare kandidaten!”

Afgestudeerd en nu?

Eerst een feestje vieren natuurlijk! En op reis als dat kan en als je dat wilt, want als je straks gaat werken dan duurt het weer even voordat je een lange reis kan maken of een sabbatical kan nemen.  Maar goed, je bent klaar met je studie en je bent klaar om de arbeidsmarkt opContinue reading “Afgestudeerd en nu?”

Hoe belangrijk je netwerk is?

Dat is een mooie vraag die eerder deze week bij mij opkwam: hoe belangrijk is je netwerk nou eigenlijk voor je? Nou, om eerlijk te zijn is het voor mij zo’n beetje alles. En nee, acht jaar geleden toen ik bij StarApple ging werken als recruitment consultant had ik geen groot netwerk. Sterker nog, ikContinue reading “Hoe belangrijk je netwerk is?”

Back in business!

Ja, je leest het goed. Ik ben weer back in business. Niet dat ik stil heb gezeten met Recruitment met Charlie hoor, ik heb natuurlijk gewoon mijn uren verkocht aan mijn opdrachtgever. Alhoewel, ik heb natuurlijk wel twee weken vakantie gevierd met mijn gezin in Frankrijk. Maar een blog schrijven en posten heeft een tijdjeContinue reading “Back in business!”

Recruitment is echt een leuk vak!

Annemieke Peskens is al ruim dertien jaar werkzaam bij Robert Walters en alweer bijna twee jaar doet ze dat in de rol van directrice van het kantoor in Rotterdam. Annemieke en Charlie kwamen een jaartje geleden voor het eerst met elkaar in contact en dat klikte meteen. Annemiekes passie voor recruitment werkt aanstekelijk, wat resulteerdeContinue reading “Recruitment is echt een leuk vak!”

En nu?

Lekker aan de slag bij een nieuwe opdrachtgever waar het ontzettend druk is, veel telefonische gesprekken, veel kopjes koffie met kandidaten, veel bezig met onze nieuwe marketing manager om content te maken om zo onze zichtbaarheid te vergroten en ga zo maar door. Oftewel, ik zit er lekker in. En dat is goed natuurlijk dusContinue reading “En nu?”

Recruitment marketing

Als recruiter met bovengemiddelde interesse in marketing en employer branding probeer ik mijn kennis van deze vakken ook up to date te houden. Dat doe ik onder andere door veel te lezen, er staan veel interessante artikelen online, boeken zijn er ook maar over employer branding specifiek nog niet super veel, andere experts te volgenContinue reading “Recruitment marketing”

Awareness

Oh het is zo’n lekker woordje: awareness. Ik hoor het mezelf vaak genoeg zeggen: ‘we moeten zorgen voor meer awareness’ of ‘door consequent goede content te posten, zorgen we voor meer awareness’. Leuk en interessant om zo nu en dan eens te zeggen natuurlijk, maar hoe zorg er nou voor? Hoe zorg je ervoor datContinue reading “Awareness”

Het succesverhaal van De Selectie

Michiel Martens, eigenaar van De Selectie heeft in drie maanden tijd vier nieuwe recruiters aangenomen, drie nieuwe stagiairs en twee nieuwe partners voor de zogenoemde academy van De Selectie. Maar hoe doen ze dat? Een krappe arbeidsmarkt, er staan momenteel meer vacatures open voor recruiters dan voor developers en toch flikt Michiel met zijn DeContinue reading “Het succesverhaal van De Selectie”