Blogs


En nu?

Lekker aan de slag bij een nieuwe opdrachtgever waar het ontzettend druk is, veel telefonische gesprekken, veel kopjes koffie met kandidaten, veel bezig met onze nieuwe marketing manager om content te maken om zo onze zichtbaarheid te vergroten en ga zo maar door. Oftewel, ik zit er lekker in. En dat is goed natuurlijk dusContinue reading “En nu?”

Hoe zorg je ervoor dat je zéker weet dat je een match hebt?

Een gastblog door Michelle de Bruijn op de website van Recruitment met Charlie. Michelle en Charlie kennen elkaar al een langere tijd. Ze hebben samengewerkt bij StarApple en hebben daarna altijd contact met elkaar gehouden. Één ding is zeker, Michelle is een bezige bij, moeder van twee kids, meerdere bedrijven en bezig met het najagenContinue reading “Hoe zorg je ervoor dat je zéker weet dat je een match hebt?”

Recruitment marketing

Als recruiter met bovengemiddelde interesse in marketing en employer branding probeer ik mijn kennis van deze vakken ook up to date te houden. Dat doe ik onder andere door veel te lezen, er staan veel interessante artikelen online, boeken zijn er ook maar over employer branding specifiek nog niet super veel, andere experts te volgenContinue reading “Recruitment marketing”

Awareness

Oh het is zo’n lekker woordje: awareness. Ik hoor het mezelf vaak genoeg zeggen: ‘we moeten zorgen voor meer awareness’ of ‘door consequent goede content te posten, zorgen we voor meer awareness’. Leuk en interessant om zo nu en dan eens te zeggen natuurlijk, maar hoe zorg er nou voor? Hoe zorg je ervoor datContinue reading “Awareness”

Het succesverhaal van De Selectie

Michiel Martens, eigenaar van De Selectie heeft in drie maanden tijd vier nieuwe recruiters aangenomen, drie nieuwe stagiairs en twee nieuwe partners voor de zogenoemde academy van De Selectie. Maar hoe doen ze dat? Een krappe arbeidsmarkt, er staan momenteel meer vacatures open voor recruiters dan voor developers en toch flikt Michiel met zijn DeContinue reading “Het succesverhaal van De Selectie”

Campus recruitment

In deze blog neem ik jullie mee in één van de leukste onderdelen van recruitment, namelijk campus recruitment. Laten we eerst eens beginnen met wat is campus recruitment? Waarschijnlijk heb je er weleens iets over gehoord of zelfs al mee te maken gehad maar als je nog helemaal nooit gehoord hebt van campus recruitment danContinue reading “Campus recruitment”

Personal branding

Yes, het is tijd voor een nieuwe blog en wel een blog over personal branding. Toch wel een favoriet onderwerp als je het mij vraagt. Laten we eens beginnen met wat de definitie van personal branding is, want het grappige is dat veel verschillende websites een andere definitie gebruiken. De ene keer wordt gesproken overContinue reading “Personal branding”

Video recruitment

Yes, weer een nieuwe mijlpaal als ondernemer. Zo voelt het tenminste want mijn eerste doel was om een leuke opdracht voor een bepaalde tijd te vinden en dat was met mijn opdracht bij iO Digital in ieder geval goed gelukt. Daarna zag ik zelf wel hoe het verder ging als ondernemer. Wilde ik een recruitmentbureauContinue reading “Video recruitment”

Recruiters onder elkaar

Natuurlijk de arbeidsmarkt is krap, de NS heeft mensen nodig omdat op sommige trajecten geen treinen kunnen rijden vanwege een tekort aan personeel, de schappen van de supermarkt kunnen weleens leeg komen te staan want ze hebben geen vakkenvullers mee, een willekeurig koffietentje op de hoek zoekt nieuwe barista’s om de lekkerste koffie van deContinue reading “Recruiters onder elkaar”

LinkedIn tips

Een blog over LinkedIn tips, daar zijn er al genoeg van geschreven maar een wijs man vertelde mij ooit over de kracht van herhalen en je eigen visie geven over bepaalde zaken. Oftewel het wordt tijd voor LinkedIn tips vanuit Recruitment met Charlie. En wellicht ken je de tips al, denk dan aan de krachtContinue reading “LinkedIn tips”

Hoe kunnen wij elkaar helpen?

Op de laatste dag van het jaar 2021 nog een leuke vraag voor jou. Hoe kunnen wij elkaar helpen? In het begin van mijn recruitment carrière vroeg ik altijd aan kandidaten en klanten: hoe kan ik jou helpen? Maar inmiddels stel ik deze vraag niet meer want ik geloof veel meer in een samenwerking dieContinue reading “Hoe kunnen wij elkaar helpen?”

Referral recruitment

Een inhoudelijke blog met een persoonlijke touch, dat vind ik toch altijd het leukste om te schrijven en hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen. In deze blog ga ik het hebben over referral recruitment. Want referral recruitment, ik vind het altijd een heel belangrijk onderdeel van de recruitment taart. Een puntje die zoContinue reading “Referral recruitment”

Verander ik?

Die vraag kwam van de week ineens in mij op toen ik hardop aan het nadenken was over ons vak, verander ik of verandert recruitment? Het antwoord is waarschijnlijk allebei. Ik ben zeker veranderd in de afgelopen jaren, ik heb bepaalde zaken geleerd, ik kijk tegenwoordig anders tegen bepaalde zaken van het recruitment vak aanContinue reading “Verander ik?”

Recruitment? F*cking leuk!

Ja, je leest het goed. Ik vind het f*cking leuk, recruitment dus. Maar Char, je bent altijd druk, veel aan het werk, zelfs in de avond met je laptop op schoot of je telefoon in je hand, je hoort vaak ‘nee’ of zelfs helemaal niets van kandidaten en je bent ook altijd in discussie metContinue reading “Recruitment? F*cking leuk!”

Recruitment met Charlie

Je kiest niet zomaar een naam natuurlijk. Een naam is een vrij belangrijke keuze, want als het goed is gebruik je deze de rest van de tijd totdat je stopt als ondernemer. Maar over stoppen gaan we het voorlopig niet hebben, over de keuze van mijn naam wel! Recruitment met Charlie. Eerlijk gezegd heb ikContinue reading “Recruitment met Charlie”