Blogs


Een eigen reclamebord

Het klinkt misschien gek omdat het een klein reclamebord is bij een voetbalclub die voetbalt in de vierde klasse zondag in een dorpje waar 700 mensen wonen, maar ik ben er enorm trots op. Mijn eerste reclamebord en dat bij de voetbalclub waar ik mijn derde seizoen als speler in ga. Nadat ik in oktoberContinue reading “Een eigen reclamebord”

Beschikbare kandidaten!

Zo nu en dan kloppen er eens kandidaten bij mij aan die open staan voor een nieuwe baan. Zij vragen dan of ik hen wil helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan of een nieuwe opdracht. Ik kan mijzelf natuurlijk niet in tweeën of drieën splitsen en naast mijn opdracht ook nog 40 uurContinue reading “Beschikbare kandidaten!”

Afgestudeerd en nu?

Eerst een feestje vieren natuurlijk! En op reis als dat kan en als je dat wilt, want als je straks gaat werken dan duurt het weer even voordat je een lange reis kan maken of een sabbatical kan nemen.  Maar goed, je bent klaar met je studie en je bent klaar om de arbeidsmarkt opContinue reading “Afgestudeerd en nu?”

Hoe belangrijk je netwerk is?

Dat is een mooie vraag die eerder deze week bij mij opkwam: hoe belangrijk is je netwerk nou eigenlijk voor je? Nou, om eerlijk te zijn is het voor mij zo’n beetje alles. En nee, acht jaar geleden toen ik bij StarApple ging werken als recruitment consultant had ik geen groot netwerk. Sterker nog, ikContinue reading “Hoe belangrijk je netwerk is?”

Back in business!

Ja, je leest het goed. Ik ben weer back in business. Niet dat ik stil heb gezeten met Recruitment met Charlie hoor, ik heb natuurlijk gewoon mijn uren verkocht aan mijn opdrachtgever. Alhoewel, ik heb natuurlijk wel twee weken vakantie gevierd met mijn gezin in Frankrijk. Maar een blog schrijven en posten heeft een tijdjeContinue reading “Back in business!”

Recruitment is echt een leuk vak!

Annemieke Peskens is al ruim dertien jaar werkzaam bij Robert Walters en alweer bijna twee jaar doet ze dat in de rol van directrice van het kantoor in Rotterdam. Annemieke en Charlie kwamen een jaartje geleden voor het eerst met elkaar in contact en dat klikte meteen. Annemiekes passie voor recruitment werkt aanstekelijk, wat resulteerdeContinue reading “Recruitment is echt een leuk vak!”

En nu?

Lekker aan de slag bij een nieuwe opdrachtgever waar het ontzettend druk is, veel telefonische gesprekken, veel kopjes koffie met kandidaten, veel bezig met onze nieuwe marketing manager om content te maken om zo onze zichtbaarheid te vergroten en ga zo maar door. Oftewel, ik zit er lekker in. En dat is goed natuurlijk dusContinue reading “En nu?”

Recruitment marketing

Als recruiter met bovengemiddelde interesse in marketing en employer branding probeer ik mijn kennis van deze vakken ook up to date te houden. Dat doe ik onder andere door veel te lezen, er staan veel interessante artikelen online, boeken zijn er ook maar over employer branding specifiek nog niet super veel, andere experts te volgenContinue reading “Recruitment marketing”

Awareness

Oh het is zo’n lekker woordje: awareness. Ik hoor het mezelf vaak genoeg zeggen: ‘we moeten zorgen voor meer awareness’ of ‘door consequent goede content te posten, zorgen we voor meer awareness’. Leuk en interessant om zo nu en dan eens te zeggen natuurlijk, maar hoe zorg er nou voor? Hoe zorg je ervoor datContinue reading “Awareness”

Het succesverhaal van De Selectie

Michiel Martens, eigenaar van De Selectie heeft in drie maanden tijd vier nieuwe recruiters aangenomen, drie nieuwe stagiairs en twee nieuwe partners voor de zogenoemde academy van De Selectie. Maar hoe doen ze dat? Een krappe arbeidsmarkt, er staan momenteel meer vacatures open voor recruiters dan voor developers en toch flikt Michiel met zijn DeContinue reading “Het succesverhaal van De Selectie”

Campus recruitment

In deze blog neem ik jullie mee in één van de leukste onderdelen van recruitment, namelijk campus recruitment. Laten we eerst eens beginnen met wat is campus recruitment? Waarschijnlijk heb je er weleens iets over gehoord of zelfs al mee te maken gehad maar als je nog helemaal nooit gehoord hebt van campus recruitment danContinue reading “Campus recruitment”

Personal branding

Yes, het is tijd voor een nieuwe blog en wel een blog over personal branding. Toch wel een favoriet onderwerp als je het mij vraagt. Laten we eens beginnen met wat de definitie van personal branding is, want het grappige is dat veel verschillende websites een andere definitie gebruiken. De ene keer wordt gesproken overContinue reading “Personal branding”

Video recruitment

Yes, weer een nieuwe mijlpaal als ondernemer. Zo voelt het tenminste want mijn eerste doel was om een leuke opdracht voor een bepaalde tijd te vinden en dat was met mijn opdracht bij iO Digital in ieder geval goed gelukt. Daarna zag ik zelf wel hoe het verder ging als ondernemer. Wilde ik een recruitmentbureauContinue reading “Video recruitment”

Recruiters onder elkaar

Natuurlijk de arbeidsmarkt is krap, de NS heeft mensen nodig omdat op sommige trajecten geen treinen kunnen rijden vanwege een tekort aan personeel, de schappen van de supermarkt kunnen weleens leeg komen te staan want ze hebben geen vakkenvullers mee, een willekeurig koffietentje op de hoek zoekt nieuwe barista’s om de lekkerste koffie van deContinue reading “Recruiters onder elkaar”

LinkedIn tips

Een blog over LinkedIn tips, daar zijn er al genoeg van geschreven maar een wijs man vertelde mij ooit over de kracht van herhalen en je eigen visie geven over bepaalde zaken. Oftewel het wordt tijd voor LinkedIn tips vanuit Recruitment met Charlie. En wellicht ken je de tips al, denk dan aan de krachtContinue reading “LinkedIn tips”